Hezimet sonrasý yapýlan ankette Kýlýçdaroðlu'na soðuk duþ! Veto ettiler
ABONE OL

Türkiye tarihinin en kritik seçimlerinden birini yaparken arkasýna HDP ve PKK desteðini almasýna raðmen yüzde 48 oy olabilen Kemal Kýlýçdaroðlu baþta Kandil olmak üzere tabanýnda da büyük hayal kýrýklýðýna neden oldu.

Sonuçlarýn ardýndan maðlubiyet konusunda topu MYK'sýna atan ve oradaki isimlerin istifasýný alan Kýlýçdaroðlu istifaya yanaþmadý.

ÝMAMOÐLU VE ÖZEL BAYRAK AÇTI

Bu durum parti tabanýnda büyük rahatsýzlýk oluþtururken Ekrem Ýmamoðlu ve Özgür Özel gibi isimler Kýlýçdaroðlu'na karþý bayrak açarak adaylýk sinyali verdi.

Kýlýçdaroðlu istifaya yanaþmazken Kamuoyu Araþtýrmacýsý Gürkan Duman yedili koalisyona oy veren vatandaþlarla yapýlan anketin sonuçlarýný paylaþtý. Çýkan sonuçlarda CHP'lilerin de Kýlýçdaroðlu'nun istifasýný istediði görüldü.

Ýþte Gürkan Duman'ýn konuþmasýnda öne çýkanlar:

YEDÝLÝYE OY VERENLER DE ÝSTÝFASINI ÝSTÝYOR

1650 örneklemle 26 ili kapsayan bir çalýþma yaptýk. Millet Ýttifaký ile Emek Özgürlük Ýttifaký'na oy veren yani Kýlýçdaroðlu'nu destekleyen kiþilere sorduk.

Bu vatandaþlara "Kemal Kýlýçdaroðlu istifa etmeli mi?" diye sorduk. Burada yüzde 62,4 etmeli, yüzde 37,6 ise etmemeli dedi.

CHP SEÇMENÝNDEN VETO

CHP seçmenini yüzde 51,3'ü Kýlýçdaroðlu'nun istifa etmesini söylüyor. ÝYÝ Parti seçmeninin yüzde 82'si Kýlýçdaroðlu'nun istifa etmesini talep ediyor.

HDP'lilerin ise yüzde 55,2'si, TÝP'lilerin ise yüzde 88,4'ü Kýlýçdaroðlu'nun istifa etmesini bekliyor.

Ayný çalýþmada "Kemal Kýlýçdaroðlu'nun yerine kimi görmeyi istersiniz?" sorusunu yönettik.

Genel cevaplarda yüzde 46,7 Ekrem Ýmamoðlu'nu istiyor. Yüzde 17,6'sý Mansur Yavaþ'ýn, yüzde 6.5'i ise Özgür Özel'i talep ediyor. Yüzde 1,2 de Muharrem Ýnce'yi istiyor. Mustafa Sarýgül de yüzde 0,9

CHP'liler arasýnda yapýlan ankette ise yüzde 46,1'le Ekrem Ýmamoðlu ilk sýrada. Sonrasýnda Mansur Yavaþ geliyor.

DELEGELER MÜSAADE EDECEK MÝ?

Kýlýçdaroðlu kendisini baþarýlý olarak görüyor. Baþarý yüzde 48'le olmaz. Kýlýçdaroðlu istifa etse bile delegeler buna müsaade eder mi? Orada bir yapýlanma var.