Hizmete baþlayan ambulans helikopterle birlikte saðlýk hizmetleri yukarýya taþýnacak
ABONE OL

Vali Yýlmaz Þimþek, Belediye Baþkaný Hilmi Bilgin, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yýldýz, Ýl Saðlýk Müdürü Onur Mahmutoðlu, AK Parti Ýl Baþkaný Yusuf Tanrýverdi ve diðer il protokolü, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi yerleþkesindeki piste inen ambulans helikopteri inceledi, özelliklerine iliþkin yetkililerden bilgi aldý.

Burada gazetecilere açýklama yapan Þimþek, ambulans helikopterin kentteki saðlýk hizmetlerini daha da yukarýya taþýyacak önemli bir hizmet olduðunu söyledi.

Ambulans helikopterin Sivas'a hayýrlý olmasýný dileyen ve þehre kazandýrýlmasýnda emeði geçenlere teþekkür eden Þimþek, helikopterin Sivas'ýn yaný sýra bölge illerine de hizmet vereceðini dile getirdi. Þimþek, "Ambulans helikopter sadece Sivas'a hizmet etmeyecek. Ayný zamanda Tokat'ýn tamamýna, Giresun ve Erzincan'ýn bir bölümüne hizmet etmiþ olacak." dedi.

Þimþek, Sivas'ýn geniþ bir coðrafya olduðunu belirterek þunlarý kaydetti:

"Sivas, coðrafi olarak Türkiye'nin ikinci büyük ili. Bu kadar geniþ bir coðrafyada acil vakalarda hastalarýmýzý hastanelerimize yetiþtirmekte biraz zorlanýyorduk. Ýnþallah bu hizmet sayesinde acil vakalarda hastalarýmýz çok daha hýzlý bir þekilde hastanelere yetiþtirilecek böylece birçok can kaybýnýn da önüne geçilmiþ olacak. Helikopter ayný zamanda hastalarýmýza umut olan organ baðýþý konusunda da ilimize ve bölgemize önemli katkýda bulunacak."

Sivas Belediye Baþkaný Hilmi Bilgin de þehrin saðlýk alanýnda önemli bir hizmete kavuþtuðunu ifade ederek, "Son 20 yýlda þehrimizde saðlýk alanýnda önemli yatýrýmlar oldu. Gerek ambulans sayýsýnda gerekse diðer ekipmanlar noktasýnda cidden önemli yatýrýmlar milletimizin hizmetinde." diye konuþtu.

Ambulans helikopterin þehre kazandýrýlmasýnda emeði geçenlere teþekkür eden Bilgin, "Ýnsaný yaþat ki devlet yaþasýn anlayýþý gereði insanýmýza hizmet edecek her projeyi þehrimize kazandýrmanýn gayreti içindeyiz. Bunun mücadelesini veriyoruz. Ambulans helikopterimiz de artýk Sivaslýlarýn ve bölgemizin hizmetinde olacak. Kazasýz, belasýz Sivas'a hizmet edecek." ifadesini kullandý.

Vali Þimþek ve Bilgin, daha sonra ambulans helikopterle bir süre þehrin üzerinde tur attý.