Hüseyin Avni Mutlu'dan karara ilk tepki!
ABONE OL
İstanbul Valiliği görevinden merkeze alınan Hüseyin Avni Mutlu, rahat ve müsterih bir şekilde ayrıldığını söyledi. Makamların geçici olduğuna dikkat çeken Mutlu, “İnsanoğlu bu dünyada bir hiçtir. Hepimiz geldiğimiz yere gidiyoruz” dedi.
 
Merkez Valiliğine atanan Hüseyin Avni Mutlu, merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın vefatlarının 53. yılı dolayısıyla Anıt Mezar'da düzenlenen anma töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Törenin ardından bir gazetecinin, "İstanbul'a veda ediyorsunuz, 4 yıl geçirdiniz İstanbul'da. Neler söyleyeceksiniz? 4 yıldaki performansınız nasıldı" sorusu üzerine Mutlu, şunları söyledi:
 
"En güzel söz, 'hayırlı olsun.' Bunu söylüyoruz. Hayırlısı olsun inşallah hepimiz için... Bunu diliyoruz Rabbimize şükrediyoruz. Devletimizin ve milletimizin hizmetinde hangi makama atandıysak bugüne kadar şükrederek gittik, makamlarımızda görevlerimizi yaptık. İki rekat namazımızı kıldık, Allah'a hamdettik göreve başlarken..."