ÝBB Baþkan adayý Kurum: Ýstanbul son 5 yýlda aðýr yara aldý
ABONE OL

Cumhur Ýttifaký'nýn Ýstanbul Büyükþehir Belediye (ÝBB) Baþkan adayý Murat Kurum,, "13 Þubat Dünya Radyo Günü" kapsamýnda radyocularla buluþma programýnda yaptýðý konuþmada, gelenekselden dijital medyaya uzanan süreçte radyo ve radyoculuðun öneminin azalmadýðýný söyledi.

Ýnsanlarýn 97 yýllýk geçmiþi olan radyoculukta çok daha sýcak bir iletiþim halinde olduðunu düþündüðünü dile getiren Kurum, "Hiç kuþkusuz bunda siz radyocu arkadaþlarýmýzýn vatandaþlarýmýzla kurduðu o sýcak iliþki, samimiyet ve emekler de çok büyük pay sahibi. Her gün binlerce, milyonlarca insan farklý frekanslarda evde, iþ yerinde, arabada dinliyor." diye konuþtu.

Türkiye'de medya araçlarýna güven oranýnda radyolarýn yüzde 49 ile ilk sýrada olduðunu, medya mecralarýnýn samimiyet ve doðallýk oranýnda da radyolarýn yüzde 54 ile birinci sýrada bulunduðunu aktaran Kurum, içerik kalitesinde radyolarýn yüzde 51 ile zirvede yer aldýðýný, bunun radyocularýn baþarýsýný gösterdiðini kaydetti.

"ÝSTANBUL SON 5 YILDA AÐIR YARA ALMIÞ BÝR ÞEHÝR HALÝNE GELMÝÞ"

Radyo yayýnlarýna katýlan vatandaþlar aracýlýðýyla ilk aðýzdan Ýstanbul'un sorunlarýný bizzat takip ettiðini belirten Kurum, þöyle devam etti:

"Radyolara baðlanan kardeþlerimiz boþluða konuþtuklarýný hiç düþünmesinler. Bu manada biz de onlarýn dertlerini dinleyen bir taraf olarak, onlara kulak veren bir kardeþleri olarak her zaman onlarýn sorunlarýn çözmek için gayret gösterme tarafýnda oluyoruz. Son 5 yýlda Ýstanbullu hemþehrilerimize kulak kabartan, onlarýn dertleriyle dertlenen, o dertlere çare olmak için gayret gösteren bir baþkanlarý da olmadý. Hani Müslüm Baba bir þarkýsýnda 'Bütün duygularým aðýr yaralý' diyor ya, orada Ýstanbullu kardeþlerimizi de dinleyince anlýyoruz ki Ýstanbul da son 5 yýlda aðýr yara almýþ bir þehir haline gelmiþ durumda. Ýstanbul'da 5 yýlda kentsel dönüþüm, yeþil alan, ulaþým yatýrýmlarý durmuþtur. Ýstanbul durdurulmuþ bir þehir haline gelmiþtir."

- "RADYOLARLA ÝLGÝLÝ PROJELERDE ORTAK YOL ALMAK KONUSUNDA ÝRADEMÝZÝ GÖRECEKSÝNÝZ"

Ýstanbul'un radyolarýn ve radyoculuðun merkezi konumunda olduðunu aktaran Kurum, kentte devletin desteðiyle mesleðin daha verimli ve daha etkin faaliyet göstermesi adýna büyük adýmlar atýldýðýný bildirdi.

Murat Kurum, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn önderliðinde hayata geçirilen marka projelerden birisinin de Çamlýca Radyo Televizyon Kulesi olduðuna dikkati çekerek, "Eskiye dönüp baktýðýnýzda orada birçok antenin Ýstanbul güzelliðine, silüetine zarar verdiðini hepimiz görüyorduk. Gelinen süreçte buradaki o görüntü kirliliðinin hizmete alýnan kuleyle birlikte kaldýrýldýðýný hem de daha saðlýklý yayýnlar baþladýðýný da görüyoruz. Bu da bizi ayrýca mutlu ediyor." ifadelerini kullandý.

Kule kullanýmýndan kaynaklý maliyetlerin tüm radyolar tarafýndan karþýlanabilecek bir hale gelmesi için azami gayret göstereceklerini vurgulayan Kurum, þunlarý kaydetti:

"Özellikle sarý basýn kartýna sahip olmayan ama ömrünü radyolarda geçirmiþ ve hala çalýþan kardeþlerimiz bulunuyor. Biz, belediye imkanlarýndan yeterince istifade etsinler diye bu kardeþlerimiz için de birtakým uygulamalar planlýyoruz. Sektör çalýþanlarý için belediye tesisleri, ÝSPARK, toplu ulaþým gibi faaliyet alanlarýnda kullaným kolaylýðý saðlayacak geliþmelere imza atacaðýz. Belediye olarak radyolarla ilgili projelerde ortak yol almak konusunda irademizi göreceksiniz. Belediyelerimizin yürüttüðü faaliyetlerin radyolarda sponsorluk gibi tanýtým ve reklam enstrümanlarýyla halkýmýza ulaþýmýný ve anlatýmýný saðlayarak gelir saðlayýcý çalýþma beklentilerini de en verimli þekilde deðerlendireceðiz."