ÝBB Meclisinde dengesi bozuldu! CHP'li Özer atama skandalýnda kendisi ile çeliþti
ABONE OL

ÝBB Meclisi haziran ayý birinci toplantýsý, Meclis 1. Baþkanvekili Nuri Aslan baþkanlýðýnda Saraçhane'deki belediye binasýnda gerçekleþtirildi.

MHP Grup Baþkanvekili Orkun Ayhan, CHP'li belediyelerdeki akraba atamalarýndan bahsetti.

Esenyurt Belediyesindeki atama konusuna deðinen Ayhan, þöyle konuþtu:

"Esenyurt Belediye Baþkaný Ahmet Özer'in kayýnbiraderini müdür olarak atamasý, belediye yönetiminde nepotizmin açýk ve net bir örneði olarak karþýmýza çýkmýþtýr. Gerçi Sayýn Baþkan yapmýþ olduðu açýklamasýnda 'O alanda çalýþacak baþka birini bulamadým.' dese de bu söylemi kimseyi tatmin etmemiþ gözüküyor. Sayýn Baþkan'a ihtiyaç hasýl olmasý halinde söz konusu pozisyonda çalýþacak liyakat sahibi kiþiler yönlendirebileceðimizi de buradan iletmiþ olalým. Belediye Baþkaný'nýn, kamu kaynaklarýný ve makamlarýný kiþisel aile baðlarý uðruna kullanmasý kabul edilemez. Bu tür uygulamalar, yalnýzca belediyenin itibarýný zedelemekle kalmaz, ayný zamanda vatandaþlarýmýzýn devlete ve yerel yönetimlere olan güvenini de derinden sarsar. Bu ve bu tarz uygulamalarýn son bulmasýný temenni ediyorum."

Konuþmanýn ardýndan söz alan Esenyurt Belediye Baþkaný Ahmet Özer, bir polemik veya tartýþma oluþturmak amacýyla deðil, Meclisi doðru bilgilendirmek üzere söz aldýðýný söyledi.

Bir takým dedikodularý servis ederek gündem oluþturmanýn kimseye bir faydasý olmadýðýný söyleyen Özer, ardýndan ilçedeki yaptýðý bazý faaliyetleri anlattý.

- "BU DEDÝKODULARIN KAYNAÐI ANLADIÐIM KADARIYLA KENDÝSÝ OLUYOR"

Bunun üzerine tekrar söz alan MHP Grup Baþkanvekili Ayhan, þunlarý söyledi:

"Esenyurt Belediye Baþkaný, bunlarýn bir dedikodu olduðunu ve yanlýþ bir bilgiyi düzeltmek amacýyla söz aldýðýný ifade ettiler. Sayýn Belediye Baþkaný'nýn sözlerini aynen aktarýyorum. 'Kayýnbiraderim olduðu için deðil, o alanda baþka birini bulamadýðým için çalýþýyor ve çalýþacak.' diye bir ifadede kendisi bulunmuþtur. Yani bu dedikodularýn kaynaðý anladýðým kadarýyla kendisi oluyor. Bu birincisi. Ýkincisi de 'Bu çalýþmýyor, þu an çalýþmýyor.' demek yerine Sayýn Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baþkaný'nýn ifadesini de aynen aktarýyorum. 'Sorunun çözüldüðünü ifade etmek istiyorum. Belediye Baþkanýmýz bir pozisyonda, o yetkinlikte kimseyi bulamadýðý için kayýnbiraderini atamak zorunda kaldýðýný söyledi. Duyar duymazken kendisini uyardýk. Bugün öðle saatlerinde atama geri alýndý. Yapýlmamýþ sayýyoruz. Akraba atamasý gerçekleþmedi.' Bizim burada vurgulamak istediðimiz, burada bir dedikodu zaten yok da genel olarak bu ve bu tarz uygulamalarýn belediyelerde akraba atamalarýnýn olmamasý yönündedir."

- "APAÇIK GERÇEKLERÝ BU KADAR FARKLI BÝR ÞEKÝLDE YANSITMALARINI ANLAYAMIYORUM"

AK Parti Grup Sözcüsü Faruk Akkuþ, "CHP'li Belediye Baþkaný arkadaþlarýmýzýn, apaçýk gerçekleri bu kadar farklý bir þekilde yansýtmalarýný anlayamýyorum. Kendi Genel Baþkanlarý (Özgür Özel), kendi parti içinde yayýnladýklarý genelgeden bahsediyor ve atamanýn geri alýndýðýný söylüyor. Ama Sayýn Belediye Baþkanýmýz burada doðru olmayan ifadeler kullanýyor. Bu durumu kamuoyunun dikkatine arz ediyorum." dedi.