ÝBB'den ayrýmcýlýk kokan icraatlar! 99 binayý geri almak için teklif
ABONE OL

Ýstanbul Büyükþehir Belediye (ÝBB) Baþkaný Ekrem Ýmamoðlu, 31 Mart yerel seçimlerinin ardýndan partisi CHP'nin ÝBB Meclisi'nde çoðunluðu yakalamasýyla birlikte ayrýmcýlýk kokan icraatlara baþladý. Seçimlerden sonra yapýlan ilk meclis oturumda kamu yararýna vakýf ve belediyelere tahsis edilen binalarla ilgili harekete geçen Ýmamoðlu, AK Partili ilçe belediyelerindeki 99 binayý geri almak için meclise teklif verdi. Binalar arasýnda Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Rektörlük Binasý, Esenler'deki Adem Baþtürk Kültür Merkezi, Ümraniye'deki yüzme havuzu ile Þehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Kültür Merkezi, Pendik'teki kurban satýþ merkezi yer alýyor.

Ekrem Ýmamoðlu

DAHA ÖNCE DE SATMAK ÝSTEMÝÞ

Ýmamoðlu'nun geri almak için teklif verdiði binalar arasýnda Ümraniye Yeþil Vadi Spor Tesisi de var. Temmuz 2023'te satýlmasý için meclise teklif verilmesiyle gelen tesisin satýþý, AK Parti ve MHP'li üyelerin oylarýyla reddedilmiþti. Ancak aradan bir yýl dahi geçmeden söz konusu tesisin tahsisini iptal etmek isteyen ÝBB'ye tepkiler yükselirken Ümraniye Belediyesi de harekete geçti. Belediyenin, 2023 yýlýnda verilen kararda yer alan 10 yýl süre ile tahsis maddesi üzerinden dava açacaðý öðrenildi. Söz konusu spor tesisi ve kültür merkezinin yapýlan yatýrýmlarla vatandaþýn faydalandýðý alanlar haline getirildiðine dikkat çekilirken, kamu yararýna hizmet veren yapýlarýn geri alýnmasýyla ilgili hukuksuzluðun giderilmesi için gerekli mücadelelerin baþlatýlacaðý bildirildi.

FSM Vakýf Üniversitesi Rektörlük Binasý

KAMU YARARI YOK

ÝBB'nin geri istediði Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi (FSMVÜ) Rektörlük Binasý da tartýþmalara neden oldu. Kararlarýn kamu yararý gözetilmeden alýndýðýný anlatan AK Partili meclis üyesi Av. Ali Cengiz Yýlmaz, "Bu iþlemler ya mevcutta AK Parti'de olan ya da AK Parti'den CHP'ye geçen belediyelerde uygulanýyor. Bunun en üzücü örneklerinden biri de Fatih Sultan Mehmet Han'ýn bizzat kendi vakfýna ait FSMVÜ idari binasýnda yaþandý. ÝBB üniversite hizmeti verilen binanýn tahsisini iptal etti" dedi.

MERKEZÝ ZATEN KULLANIYORDU

Yeni Þafak'ýn haberine göre, Esenler'deki Adem Baþtürk Kültür Merkezi'yle ilgili konuþan Belediye Baþkaný Tevfik Göksu, meclis kararý olmasýna raðmen tahsisin 5 yýldýr ÝBB tarafýndan yapýlmadýðýný söyledi. Göksu þöyle konuþtu: "ÝBB, ÝSPARK'larý tüm gelirleriyle birlikte CHP'li belediyelere tahsis ederken, tamamen halka hizmet edecek Adem Baþtürk Kültür Merkezi'ni Esenler Belediyesi'ne tahsis etmedi. Bu merkez, son 5 yýlda hiçbir zaman belediyemizce kullanýlmadý. 2019'dan bugüne, merkez ÝBB tarafýndan iþletiliyor, bunu da ÝBB'nin kültür sanat sayfasýndaki etkinliklerde görmek mümkün."