ÝBB'nin 1,5 yýl önce sökmeye baþladýðý dikey bahçelerin yerine reklam panolarý asýldý
ABONE OL

Megakent genelinde karayollarý kenarýnda bulunan dikey bahçeler, yaklaþýk 1,5 yýl önce bakým bedelleri yüksek olduðu gerekçesiyle ÝBB tarafýndan sökülmeye baþlandý.

Çiçeklerin yerine "Konuþan Duvarlar Projesi" kapsamýnda grafiti yapýlacaðýný duyuran ÝBB, ilk çalýþmasýný da Kadýköy-Üsküdar baðlantý yolunun Fikirtepe mevkisinde yaptý.

ÝBB, þimdi de Anadolu Yakasý'nda 15 Temmuz Þehitler Köprüsü'nün çýkýþý Ankara istikameti Altunizade mevkisinde uzun süredir boþ kalan dikey bahçelerin olduðu duvara, reklam panolarý astý.

Duvara 3 reklam panosu takýlýrken panolardan birisine bir firmanýn reklamýnýn da konulduðu görüldü. Panolarýn alt kýsýmlarýnda, duvarlardan sökülen alanda dikey bahçelerden kalan sulama hortumlarýnýn ve çivilerin olduðu görüldü.

ÝBB, bakým maliyetlerinin yüksek olmasý ve su israfý nedeniyle dikey duvar bahçelerinin kaldýrýlacaðýný, ilk önce yerlerine maliyeti daha düþük olan grafiti daha sonra ise sarmaþýk yapýlacaðýný duyurmuþtu.

ÝBB tarafýndan, D-100 kara yolunda Ayvansaray, Edirnekapý, Topkapý ve Merter'e kadar olan güzergahta sökülen dikey bahçelerin bulunduðu duvarlar ise boþ duruyor.