Ýçiþleri Bakaný Soylu, Türkiye-Ýran sýnýrýndaki güvenlik duvarý çalýþmalarýný inceledi
ABONE OL

Bakan Yardýmcýsý Ýsmail Çataklý, Avrupa Birliði (AB) Komisyonunun Komþuluk ve Geniþlemeden Sorumlu Komiseri Oliver Varhelyi ve AB Türkiye Delegasyonu Baþkaný Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ile Van'a gelen Soylu, Ferit Melen Havalimaný'nda Vali ve Büyükþehir Belediye Baþkaný Ozan Balcý, Jandarma Asayiþ Kolordu Komutaný Tümgeneral Aykut Tanrýverdi, Ýl Emniyet Müdürü Atanur Aydýn, Ýl Jandarma Komutaný Tuðgeneral Hüseyin Bekmez ve protokol üyeleri tarafýndan karþýlandý.

Bakan Soylu, beraberindekilerle, helikopter ile Özalp, Çaldýran-Ýran sýnýrýnda inþa edilen güvenlik duvarý, hendek ve güvenlik yolunu, baþarýlý operasyonlarla terörden arýndýrýlan Tendürek Daðý bölgesini inceledi.

Çalýþmalar hakkýnda Vali Balcý, Özalp Kaymakamý ve Belediye Baþkan Vekili Muhammed Emin Nasýr, 6. Hudut Tugay Komutaný Tuðgeneral Yüksel Kolcu ve firma yetkililerinden bilgi alan Soylu, daha sonra Kurudere Üs Bölgesi'ne geçti.

Askerlerle bir araya gelen Soylu, sýnýr hattýnda görev yapan keþif ve gözetleme araçlarý hakkýnda bilgi aldý, elektrooptik sistemleri kontrol etti.

Saray ilçesindeki Kapýköy Gümrük Kapýsý'na giden Soylu, Kaymakam ve Belediye Baþkan Vekili Kaymakam Yunus Ataman ve yetkililerle görüþtü, Ýranlý asker ve turistlerle sohbet etti.