Þehitlerin kaný yerde kalmadý! 1'i turuncu listede 3 terörist etkisiz hale getirildi
ABONE OL

Bakan Yerlikaya'nýn sosyal medya hesabýndan yaptýðý açýklamaya göre; Jandarma Genel Komutanlýðý Ýstihbarat Baþkanlýðý ile TEM Daire Baþkanlýðý koordinesinde, Asayiþ Kolordu Komutanlýðý sevk ve idaresinde, Hakkari Ýl Jandarma Komutanlýðý tarafýndan Hakkari'nin Kavaklý ilçesi kýrsalýnda 'Gürz-6' operasyonu gerçekleþtirildi. Atak taarruz kolu helikopterleri ile Jandarma SÝHA desteðinde, Jandarma Özel Harekat timlerinin katýlýmý ile yapýlan operasyonda çatýþma çýktý. Çatýþmada 1 terörist öldürüldü, diðer 2 teröristin ise teslim olmasý saðlandý.

Bakan Yerlikaya'nýn Ankara Jandarma Harekat Merkezi'nden, Jandarma Genel Komutaný Orgeneral Arif Çetin ile birlikte an be an takip edip yönettiði operasyonda ölü ele geçirilen teröristin Ýçiþleri Bakanlýðý Terör Arananlar Listesinde 'Turuncu' kategoride yer alan 'Armanç Devrim' kod adlý Hacer Tekin olduðu belirlendi. Teslim olan teröristlerin ise 'Gri' listede aranan 'Zin' kod adlý Aysel Ýnce ve sözde Van Eyaleti YJA-STAR sorumlusu olarak faaliyet yürüten 'Adile Zagros Hebun' kod adlý Hebun Hevi olduðu belirlendi. Operasyon sýrasýnda havadan çekilen görüntülere de yer verilirken, teröristlerin teslim olma anlarý görüntüde yer aldý.

Teröristlerin katýldýðý 15 eylemde 30 güvenlik görevlisi ile 4 vatandaþýn þehit olduðu, 56 güvenlik görevlisi ve 4 vatandaþýn yaralandýðý belirtildi.

Bakan Yerlikaya, "Operasyonu gerçekleþtiren Kahraman Jandarmamýzý tebrik ediyorum. Allah ayaklarýna taþ deðdirmesin. Milletimizin duasý sizinle. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmayacaðýz, duraksamayacaðýz" ifadelerini kullandý.