İçişleri Bakanlığı’ndan 256 asker ihraç edildi.
ABONE OL

FETÖ soruşturmaları doğrultusunda Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığından 265 asker görevden uzaklaştırıldı.

İçişleri Bakanlığı, 265 askerin görevden uzaklaştırıldığını bildirdi. Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele kapsamında yürütülen operasyonda görevden alınan askeri personelin Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde görev yaptığı açıklandı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre açığa alınan 265 askeri personelden 112'si Sahil Güvenlik Komutanlığı, 153'ü ise Jandarma Genel Komutanlığı personeli.

İçişleri Bakanlığının yaptığı açıklamada FETÖ mensubu olduğu tespit edilerek görevden uzaklaştırılan askeri personelin unvan ve rütbeleriyle ilgili ayrıntılara da yer verildi.

153 personeli görevden uzaklaştırılan Jandarma Genel Komutanlığında bu sayıyı 42 subay, 56 astsubay, 30 jandarma çavuş, 17 uzman erbaş ve 8 memur oluşturuyor. Jandarma Genel Komutanlığında yürütülen soruşturmalar devam ediyor.

 

FETÖ ile irtibatı bulunan 112 personeli görevden uzaklaştırılan Sahil Güvenlik Komutanlığında ise 52 subay, 58 astsubay, 1 uzman erbaş ve 1 memur görevden uzaklaştırıldı.

 

 

Daha önce 668 sayılı KHK ile bin 864 asker görevden ihraç edilmişti. Sonrasındaki Kanun Hükmünde Kararnameler ile birlikte Türk Silahlı Kuvvetlerinde ihraç edilen personel sayısı 3 bin 725'e ulaşmıştı. Kaynak: Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığında 265 asker görevden alındı