ÝETT otobüsünün çarpmasý sonucu evleri yýkýlan vatandaþlardan ÝBB'ye tepki: Hiçbir imkan saðlamadýlar
ABONE OL

Pendik'te Orhangazi Mahallesi Vatan Caddesi'nde 7 Aðustos Çarþamba günü akþam saatlerinde yaþanan olayda, seyir halindeki ÝETT otobüsü önce elektrikli kasalý yük taþýma motosikletine, ardýndan 4 katlý binanýn giriþindeki berber dükkanýna çarptý.

Kazada yaralanan 6 kiþi hastaneye kaldýrýlýrken, binanýn, otobüsün çarptýðý kýsýmdaki kolonu hasar gördü. Elektrik, su ve doðal gazý kesilen bina tedbiren boþaltýldý. ÝETT otobüsünün vinç yardýmýyla bölgeden kaldýrýlmasýnýn ardýndan, bina iþ makineleriyle yýkýldý.

MAÐDUR OLAN VATANDAÞLAR ÝBB'YE TEPKÝLÝ

Yýkýmýn üzerinden neredeyse 1 ay geçmesine raðmen, yaþadýklarý maðduriyetin giderilmediðini iddia eden bina sakinleri yýkýlan binanýn önünde bir araya geldi. Bina sakinleri maðduriyetlerinin giderilmediði gerekçesiyle ÝBB'ye tepki gösterdi.

"EVÝMÝZ YAPILMADI"

Eylem yapanlar adýna açýklama yapan Mediha Çatak, "ÝBB'ye baðlý ÝETT otobüsü evimize çarptý. Daha sonra evimizi, 'Yenisini yapacaðýz.' diyerek yýktýlar. Evimiz yapýlmadý. Ýki çocuðumuzla otele attýlar, hiçbir imkan saðlamadýlar. Bizi oraya býrakýp gittiler. Ýhtiyaçlarýmýzý gidermediler." diye konuþtu.

CUMHURBAÞKANI ERDOÐAN'DAN YARDIM ÝSTEDÝLER

Bu konuda yardým beklediklerini dile getiren Çatak, "ÝBB'nin yapamadýðýný Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn yapmasýný bekliyoruz. Çocuklarýmýzla maðdur kaldýk. Kentsel dönüþüme soktuklarý için bizden para istiyorlar. Bu yol açýlmayacak. Biz, yetkileri buraya bekliyoruz." ifadelerini kullandý.

"BU ÝBB ÝÇÝN BÝR UTANÇ"

ÝETT otobüsünün hasar verdiði dükkanda berberlik yapan esnaf Tufan Mutlu, çalýþmalarýn bir gündür tamamlanmamasýna tepki göstermiþ ve, "Bu ÝBB için bir utanç. Bir tane ÝETT'yi 24 saat geçti kaldýramýyorlar. Burada bize maval anlatýyorlar, baþka bir þey yok" demiþti.