ÝGA deprem bölgesi için seferber oldu
ABONE OL

ÝGA'dan yapýlan açýklamaya göre, eski ramazan geleneklerini yansýtan etkinlikleri yolcularla buluþturmak amacýyla iç hatlar terminalinde ramazan köyü konsepti geliþtirildi. Keraban Aða Sofrasý ve Müzesi'yle yolcularý karþýlayan ÝGA, dýþ hatlar pasaport sonrasýnda da kurulan ramazan köyüyle yerli ve yabancý misafirlere ramazaný tanýtýyor.

Ramazan köyünde Bilge Ay'ýn çocuklarla yarýþmalarý, Hacivat ve Karagöz atýþmalarý, Davulcu Ali Kuka ile maniler, Meddah Güler Haným ile masallar ve Kavuklu ile Piþekar gösterileri gibi hem geleneksel hem de yenilikçi ramazan etkinlikleri yolculara sunuluyor.

Özel olarak ýþýklandýrýlan Ýstanbul Havalimaný'ndaki dijital ekranlara, havalimanýn giriþ ve çýkýþ kapýlarýna da "Hayýrlý ramazanlar ve Ýngilizce olarak Ramadan Kareem" yazýsý ve süslemeler asýldý.

Havalimanýndaki "Ýstanbul" yazýsýnýn önünde dönme dolap, atlý karýnca, trambolin gibi aktivitelerin olduðu lunapark da çocuk yolcular için ramazan boyunca hizmet verecek.

ÝGA'nýn ramazan týrý deprem bölgesinde

Havalimanýndaki etkinlerin dýþýnda ÝGA'nýn ramazan týrý Hatay, Kilis, Gaziantep, Osmaniye, Kahramanmaraþ, Malatya ve Adýyaman'ý dolaþarak hediyeler ve etkinliklerle afetzedelere moral desteði veriyor.

Yine Sertap Erener'in sözlerini yazarak seslendirdiði ramazan için hazýrlanan reklam filmi de ÝGA'nýn sosyal medya hesaplarýndan izlenebiliyor.