Ýhbar CÝMER'e yapýldý! Soruþturmanýn altýndan polis memuru çýktý
ABONE OL

EGM'den yapýlan yazýlý açýklamada, Siber Suçlarla Mücadele Þube Müdürlüðünce, sosyal medya platformu X'teki "BombacýMülayim01" isimli hesap kullanýcýsýyla ilgili çalýþma yürütüldüðü belirtildi.

Hesap kullanýcýsýnýn Trabzon Emniyet Müdürlüðü Koruma Þube Müdürlüðünde görevli polis memuru V.K. olduðunun belirlendiði bilgisi paylaþýlan açýklamada, þunlar kaydedildi:

"E.F.O. tarafýndan 21 Mayýs 2022'de Trabzon Emniyet Müdürlüðüne ihbar yapýlmýþtýr. Ýhbarda V.K'nin kendisine sosyal medyadan tehdit ve hakaretlerde bulunduðu, kendisine ait yöneticilik yaptýðý sayfayý þantaj yoluyla almaya çalýþtýðý belirtilmiþtir. Ayrýca B.M. tarafýndan CÝMER'e yapýlan ihbarda, V.K'nin kendisine sosyal medyadan tehdit ve hakaretlerde bulunduðu, kiþisel bilgileri, fotoðraf ve telefon numarasýný paylaþtýðý, sosyal medyadan küfrederek siyaset yaptýðý iddia edilmiþtir. Ýddialar üzerine söz konusu kiþiyle ilgili disiplin soruþturmasý baþlatýlmýþtýr."

- "DOÐRULUÐUNU ARAÞTIRMADAN SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAÞMIÞ"

V.K. ile ilgili devam eden 6 soruþturma dosyasýnýn bulunduðuna dikkati çekilen açýklamada, "Bu soruþturma dosyalarýnýn 4'ünün içerik olarak benzer mahiyette, 'mesleðin onur ve saygýnlýðýný zedeleyici ek görevleri, idareyi ve amirlerini eleþtiri sýnýrlarýný aþan' paylaþýmlar olduðu, bu nedenle dosyalarýn Ýl Polis Disiplin Kurulunca 'meslekten çýkarma' kanaati belirtilerek EGM Hukuk Müþavirliðine onaylanmak üzere gönderildiði, diðer 2 dosyanýn ise halen polis baþmüfettiþlerince soruþturma aþamasýnýn devam ettiði anlaþýlmýþtýr." ifadelerine yer verildi.

V.K'nin el konulan dijital materyallerindeki incelemelerde "gizli", "kiþiye özel" ve "çok gizli" ibareli yaklaþýk 3 bin evrakýn arþivlendiði ifade edilen açýklamada, iletiþim uygulamalarýnda oluþturulmuþ gruplardan V.K'ye ülke genelinde birçok yer hakkýnda aslý bulunmayan bilgiler gönderildiði, V.K'nin de bunlarýn doðruluðunu araþtýrmadan sosyal medya hesaplarýnda paylaþtýðýnýn saptandýðý bildirildi.

- V.K'YE ÝKÝ KEZ "MESLEKTEN ÇIKARMA" CEZASI

Soruþturma kapsamýnda, kiþinin hukuki yardým adý altýnda menfaat temin ettiði ve kendisine para aktarýmýnda bulunan birçok maðdur olduðunun belirlendiði ifade edilen açýklamada, þu bilgiler verildi:

"Emniyet Genel Müdürlüðü Yüksek Disiplin Kurulunca 29 Mart 2024'te V.K. hakkýnda 'mesleðin onur ve saygýnlýðýný zedeleyici veya amir ya da üstlerinin eylem ve iþlemlerini olumsuz yönde eleþtirici nitelikte tek baþýna veya topluca bildiri daðýtmak ya da basýn, haber ajanslarý, radyo ve televizyon kurumlarý ve diðer iletiþim kanallarý vasýtasýyla kamuoyuna yönelik bilgi, yazý ve demeç vermek' suçundan 'meslekten çýkarma', diðer paylaþýmlarý nedeniyle 'göreve çýkýlmamasý için propaganda yapmak, kýþkýrtmak, zorlamak, karar alýnmasýný saðlamak, alýnan bu karara katýlmak veya karar uyarýnca göreve çýkmamak' fiilini iþlediði sübuta erdiðinden ikinci kez 'meslekten çýkarma' disiplin cezasý kararý verilmiþtir."

Emniyet bünyesinde görevli 350 bin personelin yýlýn 365 günü gece gündüz demeden görev sorumluluðu bilinciyle canla baþla çalýþmayý sürdürdüðü vurgulanan açýklamada, 179 yýllýk maziye sahip teþkilatta hukuk ve disiplin kurallarýnýn iþlemeye devam edeceði belirtildi.