Ýkinci Edanur Gezer skandalý! ÝBB 2 çocuðun sonu olan gölette hiçbir önlem almamýþ
ABONE OL

Ýstanbul Küçükçekmece'de 5 yaþýndaki Edanur Gezer, Ýstanbul Büyükþehir Belediyesi'nin çalýþma yaptýðý parkta açýlan çukura düþerek hayatýný kaybetti. 26 Nisan'da yaþanan olayýn üzerinden kýsa bir süre geçmesine raðmen bu kez acý haber Baþakþehir'den geldi. Geçtiðimiz akþam 19.00 sýralarýnda Baþakþehir Kayabaþý Mahallesi'nde bulunan gölette meydana gelen olayda, yaþlarý 8-10 arasýnda olan yabancý uyruklu 3 çocuk serinlemek için gölete girdi.

ÝKÝSÝ SUDA KAYBOLDU!

Çocuklardan biri bir süre sonra sudan çýkarken, 11 yaþýndaki Basel Ahmed Muhammed ile 7 yaþýndaki Fares Ahmed Muhammed, suda kayboldu. Kardeþlerinin suda kaybolmasý üzerine paniðe kapýlan çocuk hem çevredekilerden yardým istedi hem de yakýnda bulunan evine, annesine haber verdi.

Çocuðun sesini duyan çevredeki yurttaþlarýn ihbarý üzerine olay yerine itfaiye, polis, saðlýk, AFAD ve Ýstanbul Büyükþehir Belediyesi'ne baðlý Su Altý Arama Kurtarma (ÝSAK) ekipleri sevk edildi. ÝSAK ekipleri, yapýlan çalýþmalar sonucu uzun süre boyunca suda kalan Basel Ahmed Muhammed ile Fares Ahmed Muhammed'in cesedine ulaþtý.

ANNE KOLEJDE ÝNGÝLÝZCE ÖÐRETMENÝ

Yaralý çocuðun ise tedavisinin devam ettiði öðrenildi. Basel Ahmed Muhammed ile Fares Ahmed Muhammed'in cansýz bedeni, otopsi iþlemleri için Adli Týp'a kaldýrýldý. Çocuklarýn annesi Mai Abdelmohsin'in özel bir kolejde Ýngilizce öðretmenliði yaptýðý, babalarýnýn ise 9 yýl önce Mýsýr'da bir trafik kazasýnda öldüðü öðrenildi. Çocuklarýn ailesi herhangi bir açýklama yapmaktan kaçýndý.

ÝSKÝ'NÝN SORUMLULUÐUNDA

Sabah'ýn haberine göre, Göletin, dere yataðý olmasý sebebiyle ÝSKÝ'nin sorumluluk alanýnda kaldýðý edinilen bilgiler arasýnda yer alýrken, bölgenin uzun bir zamandýr sazlýk olduðu öðrenildi.

KOMÞULARI AÇIKLADI: GÖLET ÇEVRESÝNDE ÖNLEM YOK!

Mýsýrlý kardeþlerin cenazelerini almak için akrabalarý ve komþularý Adli Týp Kurumu morguna gelerek cenaze iþlemleri için müracaatta bulundu.

Mýsýrlý kardeþlerin boðularak hayatýný kaybettiði göletin çevresinde oturan komþularý Mehmet Aydýn, gölet çevresinde önlem alýnmadýðýný kendi imkanlarý ile çevresinde uyarýda bulunduklarýný belirterek, "Yapay gölet var orada, dibi çamur ve balçýk. Çocuklardan birisi gölete giriyor, küçük kardeþinin çýrpýndýðýný görünce abisi de giriyor ve birbirlerine sarýlýp orada boðuluyorlar. Gölete girmek yasak ama çevresine güvenlik önlemi lazým, yetkililerden yardým istiyoruz.

Gölette boðulan Basel Ahmed Muhammed ile Fares Ahmed Muhammed'in Baþakþehir'de cenazelerinin kaldýrýlýp evlerine yakýn yerde topraða verileceði kaydedildi.

Kendi önlemimizi kendimiz alýyorduk, biz engellemeye çalýþýyorduk ama bu kez engel olamadýk. Siteye yakýn bölgede hayvanlarýn otladýðý ve girilmesi yasak olan bir gölet. Burada ÝBB hiçbir önlem almadý. Etrafý çevrilmedi. Burada gölete girenler olduðu zaman bizler uyarýyoruz fakat çocuklar bu uyarýlara uymuyor. Ýki çocukta sitenin çevresindeki açýk olan tellerden çýkarak gölete girmiþler. Çocuklarýn ailesi Mýsýrlý annesi Ýngilizce öðretmeni babasý ise birkaç yýl önce Mýsýr'da trafik kazasýnda hayatýný kaybetmiþ. Anne zor þartlarda burada hayatýný sürdürmeye çalýþýyor. Önce kocasýný sonrada iki çocuðunu kaybediyor' dedi.

5 yaþýndaki Edanur Gezer, 26 Nisan'da ailesiyle gittiði piknikteki su dolu çukura düþerek hayatýný kaybetmiþti.

  • Edanur Gezer
  • gölet
  • iski