Ýlaç almak için gittiði eczanede 'ölü' olduðunu öðrendi!
ABONE OL

Yakakent ilçesinde yaþayan, emekli 2 çocuk babasý Þaban Er, 3 Mayýs'ta ilaç almak için eczaneye gitti. Ýlaçlarýnýn bir kýsmýný alan Er, eczacýnýn kalanýný 6 Mayýs'ta alabileceðini söylemesi üzerine evine döndü. Þaban Er, 6 Mayýs'ta yeniden eczaneye gittiðinde çalýþanlar, ilaçlarýný alamayacaðýný belirtti. Er, nedenini sorduðunda 'Ölü görünüyorsun' dediklerinde þok yaþadý. Nüfus Müdürlüðü'nün yolunu tutan Er, buradan da ayný cevabý aldý.

Er konunun sebebini araþtýrdýðýnda; 3 Mayýs günü kendisiyle ayný isim ve soy isimdeki Samsun'un Alaçam ilçesinde yaþayan baþka bir kiþinin kimliksiz þekilde Bafra Devlet Hastanesi acil servisine götürüldüðünü, 5 Mayýs'ta hayatýný kaybettiðini, hastane çalýþanlarýnýn ise ölüm raporunu hazýrlarken kontrol etmediðini öðrendi.

Þaban Er, ölü olarak hayatýna devam ettiðini belirterek, "3 Mayýs'ta saðlýk ocaðýna ilaç yazdýrmaya gittim. Ýlaçlarýmýn bir kýsmýný aldým, bir kýsmý olmadýðý için 6 Mayýs'ta geleceðini söylediler. Ýlaçlarýmý beklerken benim gibi adý Þaban Er olan Alaçam ilçesindeki bir kiþi Bafra Devlet Hastanesi aciline kaldýrýlýyor. Üzerinde de kimlik olmadýðý için Bafra Devlet Hastanesi bunu kimliði olmadan acilden kabul ediyor. 3 ve 4 Mayýs günü hastanede yatýyor. 5 Mayýs günü vefat ediyor. Bafra Devlet Hastanesi personeli ölüm raporunu hazýrlarken adý Þaban Er olan birini kontrol etmeden bir tuþla öldü yapýyor" dedi.

'ÖLÜ GÖRÜNÜYORSUN' DEDÝLER

Eczaneye gittiðinde 'Ölü görünüyorsun' dediklerini ifade eden Er, "Nüfus Müdürlüðü'ne gittim, orada da ölü göründüðümü söylediler. Tabii bu arada hastaneyi aradýk 'Yanlýþlýk var' dediler. Yanlýþlýðýn düzeleceðini belirttiler, 10 gün geçti hala düzelmedi. Yaþayan ölü gibiyim. Kalp rahatsýzlýðým var, bronþit astýmým var, ilaçlarýmý ödünç aldým. Ýnþallah kýsa sürer, sorun giderilir de saðlýðýma kavuþurum. Psikolojik olarak da rahatsýzlandým, ne yattýðýmdan, ne gezdiðimden, ne uyuduðumdan zevk alýyorum" diye konuþtu.

'YAÞAYAN ÖLÜ OLARAK GÖRÜNÜYORSUN'

"Arkadaþlarým yaþayan ölü olarak görünüyorsun araç kullanma dediler" ifadesini kullanan Þaban Er, sözlerine þöyle devam etti:

"Ben bunu trafik polisi arkadaþlara sordum, 'Kullanmazsan iyi olur' dediler. Arkadaþlarýmla gideceðim yere gidiyorum, kendi aracýmla 10 dakikada halledeceðim iþi, 1,5 saatte hallediyorum. Evimin Doðal Afet Sigortasý vardý, Bafra'ya gitmek gerekiyordu, bir þoför buldum, öyle gittim. Ýki ay sonra oðlumun düðünü var, araba kullanamadýðým için gideceðim yere gidemeyeceðim, psikolojim bozuldu. Devletimizin bu süreci hýzlandýrmalarýný istiyorum"