Ýlçedeki spor kulüplerine yardýmlar CHP'li meclis üyelerinin oylarýyla kabul edilmedi
ABONE OL

Birliðin Baþkan Vekili Ýhsan Deðer, Bahçelievler Belediyesi Spor Parký'nda düzenlenen basýn açýklamasýnda, Türkiye'nin son yýllarda sporun pek çok dalýnda önemli baþarýlara imza attýðýný söyledi.

Baþarýlarýn çocuklarý ve gençleri motive ettiðini belirten Deðer, "Ülkemizde spor yapmanýn, küçük yaþlarda spora baþlamanýn önünü açan, olanak saðlayan amatör spor kulüplerinin önemi her geçen daha da anlaþýlýyor, çok daha fazla kýymet veriliyor. Spor ayný zamanda sizlerin de bildiði gibi hem ülkemizde hem Türkiye'de önemli bir ekonomi. Ancak amatör kulüpleri bu dönen ekonomiden çok da faydalanamadýðý için desteðe ihtiyaç duyuluyor." dedi.

Deðer, AK Partili Hakan Bahadýr'ýn belediye baþkaný olduðu Bahçelievler Belediyesinin kendilerine yýllardýr saðladýðý imkanlarýn bugüne kadar gençlerin daha iyi þartlarda spor yaptýrma fýrsatý sunduðunu dile getirdi.

Belediyenin bütçesi kapsamýnda verdiði spor malzemelerinin, ayni ve nakdi yardýmlarýn, hedeflerine çok daha fazla odaklanabilmelerini saðladýðýna dikkati çeken Deðer, "Üzülerek öðrendik ki bu yýl da amatör spor kulüplerimize maddi destek olabilmek adýna, Bahçelievler Belediye Meclisi'nden belediye baþkanýna yardým yapma yetkisi talep edilmiþ ancak maalesef meclis, belediye baþkanýnýn spor kulüplerine yardým yapma yetkisini reddederek vermemiþtir. Belediye Meclisi'nde çoðunlukta bulunan CHP grubu, meclis görüþmeleri sýrasýnda talebi reddetmeden önce gerekçe olarak bu yardýmý meclis olarak kendilerinin yapmak istediklerini belirtmiþlerdir." diye konuþtu.

- "CHP'LÝ MECLÝS ÜYELERÝNÝ BU KARARDAN DOLAYI KINIYORUZ"

Deðer, amatör spor kulüplerine emek veren gençler için bugüne kadar yapýlan yardýmlarýn siyasi bir söylemin malzemesi haline getirilmeden bugüne kadar olduðu gibi þeffaf bir þekilde sürdürülmesini talep ettiklerini anlattý.

Bahçelievler Belediye Baþkaný Hakan Bahadýr'ýn bugüne kadar kendilerine sunduðu desteði AK Partili bir belediye olarak deðil, sporsever bir kurum olarak kabul ettiklerini vurgulayan Deðer, "Bizim önceliðimiz gençlerimiz ve ülkemiz. Hizmetimiz partiler üstüdür, siyaset üstüdür. Buradan CHP'li meclis üyelerimize sesleniyoruz ve aldýklarý bu karardan dolayý kendilerini kýnýyoruz. Bu hatalý karardan en kýsa zamanda geri dönmelerini bekliyoruz." ifadelerini kullandý.

- BAHÇELÝEVLER BELEDÝYESÝNDE AÇIKLAMA

Bahçelievler Belediyesinden konuyla ilgili yapýlan yazýlý açýklamada, sporun ve sporcunun yanýnda olan belediyenin özellikle amatör spor kulüplerine her zaman destek verdiði belirtildi.

Bahçelievler Belediye Meclisinden belediye baþkaný adýna yardým yapma yetkisi talep edildiðini, buna karþýn meclisin spor kulüplerine yardým yetkisini reddedip vermediðinin altý çizilen açýklamada, þunlar ifade edildi:

"Belediye meclisinde çoðunlukta bulunan CHP grubu meclis görüþmeleri sýrasýnda talebi reddetmeden önce ret gerekçesi olarak bu yardýmý meclis olarak kendilerinin yapmak istediklerini belirtmiþlerdir. Ancak 5393 sayýlý Belediye Kanunu'nda da açýkça belirtildiði üzere belediye meclisi karar alma organý olup, alýnan bu kararlarý belediye baþkanlýðý yerine getirir. Bu nedenle belediye meclisinin yasal olarak fiilen spor kulüplerine yardým yetkisi bulunmamaktadýr. Belediye meclisinde sayýsal çoðunlukta olan CHP'nin bu yasal durumu bilmeme ihtimali yoktur. Hal böyle olunca akýllara 'Neden?' sorusu gelmektedir. Neden CHP grubu Bahçelievler Belediyesinin spor kulüplerine yardým yapmasýnýn önünü kesmiþtir? Buradaki asýl gayenin Bahçelievler Belediye Baþkaný Hakan Bahadýr'ý kamuoyunda küçük düþürmek ve spor kulüpleri ile arasýný açmak olduðu son derece aþikardýr."

Açýklamada, toplumlarýn en önemli birleþtirici unsurlarýndan olan sporun siyasete alet edilmeye çalýþýldýðý, bu siyaset ve etik dýþý durumun kýnandýðý, Bahçelievler Belediye Baþkanlýðý olarak yasalarýn verdiði yetki çerçevesinde spor kulüplerinin desteklenmeye devam edileceði bildirildi.