Ýletiþim Baþkaný Fahrettin Altun'dan yeni kitap
ABONE OL

Fahrettin Altun, küresel dezenformasyon tehdidine dikkati çeken yeni bir kitap yayýmladý. Kitap "Toplumlar Arasý Ýletiþimde Yeni Dönem: 'Enformasyon Savaþýndan Dezenformasyon Savaþýna" adýný taþýyor.

Kitapta, dezenformasyonun bir 'ulusal güvenlik meselesi' olduðuna iþaret eden Altun, Türkiye'nin yürüttüðü hakikat mücadelesine deðindi.

"DEZENFORMASYONA GEÇÝT VERMEYECEÐÝZ"

Bu sözler Cumhurbaþkanlýðý Ýletiþim Baþkaný Fahrettin Altun'un "Toplumlar Arasý Ýletiþimde Yeni Dönem: 'Enformasyon Savaþýndan Dezenformasyon Savaþýna" adlý yeni kitabýndan...

Ýletiþim Baþkaný Altun, kitabýnda "Toplumu doðru bilgilendirmek en stratejik görevlerimiz arasýnda yer almaktadýr" dedi.

"TÜRKÝYE, DEZENFORMASYONA EN FAZLA MARUZ KALAN ÜLKELERÝN BAÞINDA"

Fahrettin Altun dezenformasyonla ilgili þöyle konuþmuþtu:

"Türkiye, dezenformasyona en fazla maruz kalan ülkelerin baþýnda gelmektedir. Ülkemize yönelik negatif algý operasyonlarýna ve olumsuz imaj çalýþmalarýna karþý pozitif gündem inþa etmek, yurt içi kamuoylarýný ve uluslararasý toplumu doðru, hýzlý ve þeffaf þekilde bilgilendirmek dezenformasyonla mücadelede en stratejik görevlerimiz arasýnda yer almaktadýr."

Altun kitabýnda, dezenformasyonla mücadeleyi 'Ulusal güvenlik meselesi' olarak gördüklerini söyledi.

"DEZENFORMASYONLA MÜCADELEYÝ BÝR 'ULUSAL GÜVENLÝK MESELESÝ' OLARAK GÖRÜYORUZ"

Altun, "Sosyal medyada kaynaðý belli olmayan kontrolsüz hesaplarýn paylaþýmlarý geniþ kitleleri etkisi altýnda býrakabiliyor, kritik mevzularda toplumsal algýyý þekillendirebiliyor. Bundan dolayý Türkiye Cumhuriyeti Ýletiþim Baþkanlýðý olarak dezenformasyonla mücadeleyi bir 'ulusal güvenlik meselesi' olarak görüyoruz. Bu hayati meseleyle baþa çýkmak için birçok proje yürütüyoruz" dedi.

Fahrettin Altun, dezenformasyon ve manipülasyonun küresel bir sorun olduðunu kaydetti.

KÝTAP 10 MAKALEDEN OLUÞUYOR

Paradigma Yayýnlarý'ndan çýkan ve Türkiye'nin maruz kaldýðý dezenformasyon operasyonlarýna karþý yürüttüðü mücadele stratejilerinin ele alýndýðý kitap 10 makaleden oluþuyor.