Ýletiþim Baþkanlýðýný hedef almaya kalktýlar! Türkiye karþýtý operasyon sitesi rahatsýz
ABONE OL

Amerikan düþünce kuruluþu Center for American Progress, geçtiðimiz günlerde yayýnladýðý “Türkiye’nin Deðiþen Medya Ortamý” adlý raporda, Gazete Duvar’ýn da aralarýnda bulunduðu bazý internet sitelerinin NED ve diðer ABD’li fon kuruluþlarý tarafýndan desteklenmekte olduðunu ortaya koymuþtu.

ABD'de çarpýcý rapor! Türkiye'de fonlanan gazeteler açýklandý

“Yabancý fonlarýn beslediði medya” kurumlarýndan biri olan Gazete Duvar, Ýletiþim Baþkanlýðý’nýn yakýn bir zamanda taþýnacaðý yeni kamu binasýyla ilgili gerçek dýþý haber ve paylaþýmlara cevap veren açýklamasýna karþý, yine dezenformasyon içeren bir yazý yayýnladý.

Gazete Duvar’da Tugay Bek tarafýndan kaleme alýnan yazýda, milli çýkarlar doðrultusunda proaktif bir þekilde ulusal ve uluslararasý boyutta stratejik iletiþim faaliyetleri yürüten Ýletiþim Baþkanlýðý hedef alýndý.

Yazý, Ýletiþim Baþkanlýðýnýn gerçekleþtirdiði çalýþmalarla “besleme medya”yý ve arkasýndaki destekçileri nasýl rahatsýz ettiðini ve canlarýný yaktýðýný ortaya koydu.

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan’ýn ekonomik, siyasi, askeri ve teknolojik alanlarda Türkiye’nin artan gücünün iletiþim alanýna da yansýmasý yönündeki kararlýðý doðrultusunda kritik bir misyon üstlenen Ýletiþim Baþkanlýðý, bu misyon doðrultusunda iletiþim alanýnda savunmacý deðil sürekli proaktif çalýþmalar yürütüyor.

Yerli ve yabancý medya operasyonlarýna geçit vermeyen Ýletiþim Baþkanlýðý, Türkiye’ye karþý medya üzerinden yapýlan operasyon ve saldýrý giriþimlerinin açýða çýkarýlýp püskürtülmesinde önemli bir rol üstleniyor.

Prof. Dr. Fahrettin Altun’un baþkanlýðýný yaptýðý Ýletiþim Baþkanlýðýna yönelik son dönemde artan saldýrýlarýn arkasýnda, “besleme medya” ve arkasýndaki destekçilerinin eski günlerde yaptýklarý gibi Türkiye’ye parmak sallayan yayýnlara geçit verilmemesi yatýyor.