Ýsrail'in Gazze'de iþlediði insanlýk suçlarýna iliþkin Türkiye'nin haklý tepkilerine binaen Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliði'nin Geçici Maslahatgüzarýnýn 25 Mart 2024'te Ýsrail Dýþiþleri Bakanlýðý'na davet edildiði anýmsatýlarak, þunlar kaydedildi:
"Bahse konu görüþme bu vesileyle gerçekleþmiþ olup Ýsrail basýný tarafýndan ortaya atýlan iddialar hiçbir þekilde gerçeði yansýtmamaktadýr. Türkiye iddia edildiði gibi 'iki ülkenin büyükelçileri karþýlýklý olarak geri dönmeli' yönünde bir teklifte bulunmamýþtýr. Türkiye, her vesileyle ve her düzeyde Ýsrail'in Gazze'deki masum Filistinlilere yönelik insanlýk dýþý katliamlarýna karþý çýkmýþ ve eleþtirmekten çekinmemiþtir. Ayrýca Filistin davasýný bir insanlýk ve adalet meselesi olarak görmekte olup, bu tutumunu kararlýlýkla sürdürmektedir. Ýsrail'in dünya kamuoyunu manipüle etmek amacýyla yürüttüðü dezenformasyon kampanyalarýna itibar etmeyiniz."
Bültende, bazý sosyal medya hesaplarýndan paylaþýlan, "Ahlat Cumhurbaþkanlýðý Külliyesi'ndeki 9 adet bakan sarayý da nihayet bitti. Bakanlarýmýzdan isteyenler aileleri ile birlikte bu yaz çok rahat bir tatil geçirebilecekler." iddiasý yalanlandý.
Ahlat Cumhurbaþkanlýðý Külliyesi'nde yer alan misafirhanelerin, devlet kurumlarý tarafýndan hazýrlanan etkinlik, seminer ve konferanslara ev sahipliði yaptýðý belirtilen bültende, deprem döneminde depremzedeleri aðýrlayan bu tesislerin, iddia edildiði gibi kiþisel ihtiyaçlar doðrultusunda kullanýlmasýnýn kesinlikle söz konusu olmadýðý vurgulandý.
Bazý sosyal medya hesaplarýndan paylaþýlan görüntülerle ilgili, "Gaziantep'te yaþayan Suriyeli bir aile, 8 yaþýndaki çocuklarýný evlendirdi" iddiasýnýn da asýlsýz olduðu belirtildi.
Ýddiaya konu görüntülerin, 2023'ten beri farklý iddialarla farklý ülkelerdeki sosyal medya kullanýcýlarý tarafýndan paylaþýldýðýnýn tespit edildiði aktarýlan bültende, incelemeler sonucunda, görüntülerin yurt dýþý kaynaklý olduðu ve Türkiye ile bir ilgisinin bulunmadýðýnýn belirlendiði ifade edildi. Bültende, "Sosyal medyada provokasyon amacýyla yürütülen organize dezenformasyon kampanyalarýna itibar etmeyiniz." ifadesine yer verildi.
Bazý sosyal medya hesaplarýnda yer alan "Farklý illerden gelen seyyar seçmenlere toplu bir þekilde oy kullandýrýlýyor" iddiasýnýn da doðru olmadýðý belirtildi.
Anayasada, "Silah altýnda bulunan er ve erbaþlar ile askeri öðrenciler, taksirli suçlardan hüküm giyenler hariç ceza infaz kurumlarýnda bulunan hükümlüler oy kullanamazlar." düzenlemesiyle seçme hakkýnýn istisnalarýnýn gösterildiði anýmsatýlarak, polis ve jandarma personeli gibi rütbeli askerlerin oy kullanabildiðine iþaret edildi.
31 Mart 2024 Mahalli Ýdareler Genel Seçiminde bazý bölgelerde görevli olan kolluk kuvveti ve rütbeli askerlerin oy kullanmasýnýn manipüle edildiði belirtilen bültende, þunlar kaydedildi:
"Ülkemizin çeþitli bölgelerinde yer alan askeri birliklerde görevli güvenlik personellerinin oy kullanacaklarý okullara ulaþýmlarý, herhangi bir güvenlik zafiyeti yaþanmamasý adýna toplu bir þekilde saðlanmaktadýr. Bahse konu güvenlik personelleri, sadece seçmen kayýtlarýnýn olduðu seçim bölgelerinde oy kullanmaktadýr. Ýddia edilenin aksine bölgelerde mükerrer oy kullanma, ihlal veya seçim güvenliðine iliþkin herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadýr. Seçim güvenliðine iliþkin, sosyal medyada paylaþýlan provokatif iddialara itibar etmeyiniz."