Ýlk adým atýldý! Endonezya ordusunda Türkçe seferberliði
ABONE OL

Yunus Emre Enstitüsünden (YEE) yapýlan yazýlý açýklamaya göre, Cakarta YEE, Endonezya'nýn dört bir yanýna ulaþarak geniþ bir yelpazede Türkçe öðretimi faaliyetleri düzenlemeye devam ediyor.

Cakarta YEE, ülke genelinde gerçekleþtirdiði büyük ölçekli Türkçe öðretimi faaliyetlerine bir yenisi ekleyerek Endonezya ordusuna Türkçe kurslarýnýn baþlatýlmasýna yönelik ilk adýmý attý.

Bu doðrultuda, Cakarta YEE ile Endonezya Kara Kuvvetleri Komutanlýðý arasýnda Türkçe öðretimi alanýnda iþbirliði protokolü imzalandý.

Enstitünün ev sahipliðinde gerçekleþtirilen imza töreninde, Cakarta YEE Koordinatörü Cemal Þahin ve Endonezya Kara Kuvvetleri Komutanlýðý Uluslararasý Ýliþkiler Eðitim Dairesi Baþkaný Albay Rivan Rembudito Rivai hazýr bulundu.

Protokol kapsamýnda YEE tarafýndan Endonezya Kara Kuvvetleri Komutanlýðý personeline 4 yýl boyunca Türkçe kurslarý verilecek, Türkçe Endonezya'nýn kuvvet komutanlýklarýnda tercih edilen ikinci yabancý dil konumuna yükselecek.

Enstitü, bunun yaný sýra bu yýl Endonezya'da deniz ve hava kuvvetleri komutanlýklarý personeline de Türkçe kurslarý düzenlemeyi planlýyor.

Albay Rivai, YEE ile imzalanan protokolün önemine iþaret ederek, Endonezya Kara Kuvvetleri Komutanlýðý personelinin yabancý dil olarak Türkçe öðrenmesinin kendileri için çok önemli olduðunu belirtti.

Cakarta YEE Koordinatörü Þahin de protokolün, Türkiye ile Endonezya arasýndaki iliþkiler açýsýndan çok önemli bir geliþme olduðunu söyledi.

Enstitüsü, yýl sonunda Endonezya Milli Savunma Bakanlýðý ile Türkçe öðretimi faaliyetlerinden Türkiye'nin kültürel mirasýnýn tanýtýmýna kadar pek çok alanda iki ülke arasýndaki kültürel iliþkileri perçinleyecek kapsamlý bir protokol imzalayacak.