Ýlk etap konutlarda sona gelindi! Mart ayýna kadar hak sahiplerine teslim edilecek
ABONE OL

Adýyaman Belediyesi tarafýndan 2021 yýlý Aðustos ayýnda Mara, Musalla, Ulucami ve Varlýk mahallelerinde baþlatýlan kentsel dönüþümün projesi ilk meyvesini veriyor. Toplam 61 hektar alanda baþlatýlan kentsel dönüþüm çerçevesinde yapýlan 166 konutta sona gelindi. 6 Þubat'ta meydana gelen asrýn felaketi nedeniyle inþa sürecinde aksama yaþanan konutlar Mart ayýna kadar hak sahiplerine teslim edilecek.

TOKÝ tarafýndan yapýmý süren 125 metre kare 3+1 bir 94 adet, 96 metrekare 2+1 72 adet konutta sona gelinirken, TOKÝ tarafýndan ayrýca 250 konutun yapýlmasý için ihale yapýldý. Yakýn zamanda 250 konusunda inþa süreci baþlayacak. Adýyaman Belediyesi ayrýca Türkiye Tasarým Vakfý ile birlikte ayný bölgede þehir kültürünü yansýtacak butik konaklar yapmayý planlýyor.

Kentsel dönüþüm alanýndaki yapýlarýn yüzde 87'sinin 6 Þubat depremlerinde yýkýk, acil yýkýlacak, aðýr hasarlý aldýðý öðrenildi.

Belediye Baþkaný Dr. Süleyman Kýlýnç, ilk etap konutlarýn Mart ayýna kadar teslim edileceðini kaydederek, "Kentsel dönüþüm alanýnda ilk etapta 166 konutun inþasý hýzlý bir þekilde devam ediyor. Fiziki olarak yüzde 75 seviyesinde gerçekleþme saðlandý. Bu konutlar 3+1'ler 125 metrekare, 2+1'ler 96 metrekare olarak yapýldý. 2021 Temmuz veya Aðustos'unda baþlandý. Depremle birlikte süreç biraz aksadý. Fakat 2024 Mart ayýnda süresi bitiyor. Müteahhit firma teslim edeceðini söylüyor. Ýnþallah daha erken olur, vatandaþlarýmýz daha az maðdur olur. Biz bunla yetinmiyoruz. Þuan TOKÝ yakýn zamanda yapmýþ olduðu 250 hanelik bir ihale daha yaptý. Onunda inþallah inþasý yakýn zamanda baþlayacak. Ayrýca, bizim Türkiye Tasarým Vakfý ile birlikte çalýþtýðýmýz, o eski kültürü yaþatmak için projeler üzerinde çalýþýyoruz. Ýnþallah Bakanlýðýmýzda kabul ederse geri kalan kýsmýný, o proje kapsamýnda yapmak istiyoruz. Daha böyle iki katlý, tek katlý butik konaklarýn olduðu farklý bir proje düþünüyoruz" dedi.

Mara Mahallesi Muhtarý ayrýca hak sahibi olan Necmettin Berkcan ise konutlarýn deprem nedeniyle aksadýðýný ancak biran önce bitirilmesini beklediklerini ve Mart ayýna kadar konutlarýn teslim edileceðini dile getirdi.