Ýlk Türk astronot Gezeravcý: Gerçekleþtirdiðimiz görev, ülkemizin uzay alanýndaki 10 hedeften sadece biriydi
ABONE OL

Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonu'nda Sanayi ve Teknoloji Bakaný Mehmet Fatih Kacýr'ýn katýlýmýyla düzenlenen Gençlik Buluþmasý'nda konuþan Gezeravcý, Türkiye'nin insanlý ilk uzay bilim misyonuna katýlma yolculuðunun hikayesinden bahsetti.

Gezeravcý, çocukluðundan bu yana hayatýnýn her döneminde havacýlýk aþkýyla hedef peþinde koþtuðunu, havacýlýk alanýnda farklý platformlarda uçma imkaný bulduðunu dile getirdi.

Yaklaþýk 2 yýllýk hazýrlýk sürecinin ardýndan 2021'de Türkiye Cumhuriyeti'nin 10 stratejik uzay hedefinin belirlendiðini aktaran Gezeravcý, "Gerçekleþtirmiþ olduðumuz görev, mutlulukla söylüyorum bu kadar heyecana ve teveccühe vesile olan bu baþarý, halihazýrda ülkemizin hedef olarak koyduðu uzay alanýndaki 10 hedeften sadece biriydi. Çok þükür alnýmýzýn akýyla mutlu ve baþarýlý bir þekilde görevimizi tamamladýk ve geldik ama daha önemli olaný Türkiye Cumhuriyeti'nin koymuþ olduðu diðer hedefler de takvime göre ilerlemeye devam ediyor." ifadelerini kullandý.

Söz konusu baþarý hikayesinin özünde gençlerin olduðuna iþaret eden Gezeravcý, "Türkiye Cumhuriyeti'nin, devletimizin vermiþ olduðu güçlü kararýn devamýný getirecek olan, giderek büyüyen uzay eko sisteminde ülkemizin hak etmiþ olduðu payý almasýna imkan tanýyacak imzalarý atacak olan kardeþlerimiz sizlersiniz. Dolayýsýyla bu bütün hikayenin öznesi sizlersiniz." diye konuþtu.