''Ýmkansýz'' demiþlerdi... 27 yýl sonra Buðra'yý kucaklarýna aldýlar
ABONE OL

Muðla'nýn Milas ilçesinde yaþayan Melih Apaydýn, azospermi hastalýðý ile dünyaya geldi. Küçük yaþta ameliyat geçiren Apaydýn'ýn yukarýda olan testisleri operasyonla aþaðýya alýndý. Doktorlar, Apaydýn'ýn ailesine çocuðunun olamayacaðýný söyledi. Apaydýn'ýn 1997 yýlýnda yaptýðý ilk evliliði, çocuðunun olmamasý nedeniyle 5 yýl sonra sona erdi. Melih Apaydýn, 7 yýl önce ikinci eþi olan Ýpek (38) ile tanýþarak evlendi. Sosyal medya üzerinden tüp bebek araþtýrmalarý yapan çift, Kayseri'de Kadýn Hastalýklarý ve Doðum Uzmaný Prof. Dr. Gökalp Öner ile iletiþime geçti. Apaydýn, 1 yýl süren ilaç ve iðne tedavisinin ardýndan 47 yaþýnda baba oldu. Çift, bebeklerine Buðra ismini verdi.

Süreci anlatan Apaydýn, "Ben doðduðumda ailem biliyormuþ. Testislerim yukarýda doðmuþum. Operasyon ile aþaðýya alýnmýþ. Ameliyatý yapan doktor, aileme çocuðumun olamayacaðýný söylemiþ. Ýlk evliliðimi yaptým. Çocuðum olmayýnca ailem tarafýndan bu konu bana söylendi. Çeþitli tedavi yöntemlerini çok araþtýrdýk ve uðraþtýk. Ýlk evliliðim de bu yüzden sona erdi. Benim çocuðum olmuyor diye tepki ile karþýlandým. Ýlk evliliðim sona erince çocuðu da evliliði de unuttum. Bir süre hayata küstüm" ifadelerini kullandý.

'27 YILDIR KURDUÐUM HAYAL GERÇEK OLDU'

Ýkinci evliliði ve tedavi sürecini anlatan Apaydýn, "Sonra eþimle tanýþtým. Onun da ikinci evliliði. Ýlk evliliðinden bir çocuðu vardý. O yüzden de o çocuðu da kendi çocuðum olarak kabullendim. Eþimin tavsiyesiyle bazý tedavi yöntemleri uygulamak için doktorlara baþvurduk. Ýzmir, Ýstanbul ve Muðla'da bazý doktorlarla görüþtük. Bana, 'Kýsýrsýn, hiçbir þekilde çocuðun olmaz daha fazla boþ yere para dökme' dendi. Sosyal medya üzerinden Gökalp hocayý bulduk ve Kayseri'ye geldik. Bir seneye yakýn bir süre tedavi gördüm. Ne söylendiyse eþim ve ben birebir uyguladýk. Sonrasýnda mucize bir þekilde çocuðum oldu. Ýnþallah bugün de alýp gidiyoruz. Þu an tam 1 haftalýk. Bu his tarif edilemez. 27 yýldýr kurduðum hayal gerçek oldu. Sanki ölüp tekrar doðmuþum gibi" diye konuþtu.

'BÝR BABANIN BU KADAR MUTLU OLABÝLECEÐÝNÝ HÝÇ DÜÞÜNMEMÝÞTÝM'

Eþinin çocuðu olmuyor diye üzüldüðünü belirten Ýpek Apaydýn ise "Bir oðlumuz oldu. Eþimin yüzünde ilk kez, gerçek bir gülümsemeyi gördüm. Çocuðu olduðu için bir haftadýr mutluluktan ayaklarý yere basmýyor. Bir babanýn bu kadar mutlu olabileceðini hiç düþünmemiþtim. Herkesin buraya gelip tedavi olmasýný isterim. Çocuðu olmuyor diye umutsuzluða kapýlmasýnlar" dedi.

'KOLAY BÝR VAKA DEÐÝLDÝ'

Kayseri System Hastanesi Direktörü ve Kadýn Hastalýklarý ve Doðum Uzmaný Prof. Dr. Gökalp Öner ise "27 yýl sonra gelen meleðimizin doðumunu gerçekleþtirdik. Bizim için Muðla'dan geldiler. Sosyal medya üzerinden yaptýðýmýz tedavi yöntemlerini görmüþler. Erkek faktörümüz ile sorunumuz vardý. Kolay bir vaka deðildi, zordu. Ama çok þükür ilk denememizde tüp bebek yöntemiyle gebeliðimizi elde ettik. Doðum içinde doðum kýsmý da sýkýntýlýydý. Uzun süre burada kaldýlar ve takiplerini yaptýk. Þu an meleðimiz kucaðýmýzda" ifadelerini kullandý. (DHA)

  • 27 yýl sonra baba oldu
  • buðra bebek
  • çocuk
  • Kayseri System Hastanesi