Ýnsansýz deniz aracý yarýþmasý ile tanýþmaya hazýr mýsýn?
ABONE OL

Gençleri insansýz araç teknolojilerine yönlendirerek bilimsel ve teknik çalýþmalar yapmaya teþvik eden yarýþmalar düzenleyen TEKNOFEST bu yýl yepyeni bir yarýþma daha sunuyor. Ýnsansýz Deniz Aracý teknolojisi için çalýþacak olan gençler verilecek görev senaryolarýný baþarý ile gerçekleþtirecek araçlar geliþtirecek. Milli Savunma Bakanlýðý'nýn yürütücülüðünde düzenlenen yarýþma gençleri geleceðin teknolojilerinde öne geçiriyor.

Uzaktan kumandalý ve/veya otonom görev icra edebilen deniz araçlarýnýn tasarýmýný, analiz ve üretilmesi ve geliþtirilmesi konusunun ülke çapýnda daha geniþ bir tabana yayýlarak özgün araçlarýn geliþtirilmesine öncülük etmek amacýyla düzenlenen yarýþmaya Türkiye ve yurt dýþýnda öðrenim gören yükseköðretim (ön lisans, lisans ve lisansüstü) öðrencileri takýmlar halinde katýlabiliyor. Yarýþmaya katýlan takýmlarýn en az 3 en fazla 15 kiþiden oluþmasý isteniyor.

Gençlerin kýyasýya rekabet edeceði yarýþmada birincilik ödülü 150 bin TL, ikincilik ödülü 120 bin TL, üçüncülük ödülü ise 100 bin TL olacak. Her yýl farklý alanlarda yüzlerce projeyle festivale damgasýný vuran, Türkiye'nin geleceði olan gençler, TEKNOFEST Teknoloji Yarýþmalarý sizi bekliyor. Sen de TEKNOFEST'te yerini al!