Irak'ýn kuzeyine hava harekatý: 37 terör hedefi yerle bir edildi!
ABONE OL

Bakanlýktan yapýlan yazýlý açýklamada, PKK/KCK ve diðer terörist unsurlarý etkisiz hale getirerek, Irak'ýn kuzeyinden halka ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldýrýlarýný bertaraf etmek ve hudut güvenliðini saðlamak amacýyla Birleþmiþ Milletler Anlaþmasý'nýn 51'inci maddesinden doðan meþru müdafaa hakký kapsamýnda, Metina, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerindeki terörist hedeflerine hava harekatý düzenlendiði belirtildi.

ÇOK SAYIDA TERÖRÝSTÝN ETKÝSÝZ HALE GETÝRÝLDÝ!

Harekatla, bölücü terör örgütü tarafýndan kullanýlan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduðu deðerlendirilen maðara, sýðýnak, barýnak, depo ve tesislerden oluþan 37 hedefin imha edildiði aktarýlan açýklamada, harekatta azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanýlarak çok sayýda teröristin etkisiz hale getirildiði kaydedildi.

HER TÜRLÜ TEDBÝR ALINDI

Açýklamada, þu ifadelere yer verildi:

"Asil milletimizin baðrýndan çýkan Türk Silahlý Kuvvetleri, geçmiþte olduðu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliði için terörle mücadeleye son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlýlýkla devam edecektir. Bu harekat sýrasýnda masum insanlarýn, dost unsurlarýn, tarihi ve kültürel varlýklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alýnmýþtýr."