Ýstanbul Aile Vakfý'ndan depremzedelere psikolojik ilk yardým
ABONE OL

Deprem bölgesinde âfetzedelere özel psikososyal destek çalýþmasý baþlatan Ýstanbul Aile Vakfý'nýn ilan ettiði "Gönüllük Seferberliði"ne 500'ü aþkýn gönüllü baþvurdu.

"Gönüllük Seferberliði" projesi ile Ýstanbul Aile Vakfý uhdesinde görevli Psikolojik Danýþman ve Sosyal Hizmet Uzmanlarý ile gönüllüler arasýndan seçilen; Psikiyatrist, Psikoloji, Aile Danýþmanlýðý, Sosyal Hizmet, Psikolojik Danýþmanlýk ve Rehberlik, Manevi Danýþmanlýk ve Rehberlik, Sosyoloji, Okul Öncesi, Çocuk Geliþimi gibi branþlardan uzmanlar depremzedelere "Yerinde Psikolojik Ýlk Yardým" hizmetinde bulunacak. Ýlk etapta saha araþtýrmasý için Hatay'da görevlendirilen araþtýrma ekibine gönüllüler de katýlacak.

Psikososyal destek ekibi ve gönüllüler, Kahramanmaraþ depreminden etkilenen illerde "Psikososyal Destek Çadýrý" oluþturarak çocuk ve yetiþkinlerle görüþmeler yapýp travmanýn etkisini azaltmaya yönelik çalýþmalar yürütecek. Ayrýca çocuklara özel "Oyun Çadýrý" kurularak çocuklarýn deprem stresini azaltmaya yönelik etkinlikler de düzenlenecek.

DEPREMZEDELERE ÜCRETSÝZ YÜZ YÜZE VE ONLÝNE PSÝKOLOJÝK DESTEK

Afetzedelere ayrýca psikolojik ilk yardýmýn ötesinde yapýlacak psikoterapiler, "Ýstanbul Aile Vakfý'nýn Ýstanbul'daki Aile Danýþmanlýk Merkezlerinde psikolog veya psikiyatristler tarafýndan yüz yüze ve online ücretsiz olarak veriliyor.

Depremden etkilenen þehirlere gidecek uzmanlar, devletin ilgili kurumlarýyla koordinasyon ve iþ birliði çerçevesinde oluþturulan "Psikolojik Destek Merkezleri"nde etkin ve yetkin psikososyal destek müdahalesinde bulunacak, deprem travmasýnýn daha kolay atlatýlmasýný saðlayacak.

Destek almak isteyen afetzedeler ve destek vermek isteyen gönüllüler www.istanbulailevakfi.org adresinden veya 0 532 453 2453 (AÝLE) numarasýndan bilgi alabilirler.

  • Ýstanbul Aile Vakfý
  • deprem
  • Afetzede
  • psikoterapi