Ýstanbul akýllara durgunluk veren olay! 85 kediyi dükkanda alýkoyan kadýna 613 bin lira para cezasý verildi
ABONE OL

Þiþli Belediyesi Veteriner Ýþleri'ne 25 Haziran Salý günü Ýzzetpaþa Mahallesinde bulunan bir adresten kötü kokular geldiði, çok sayýda kedinin bulunduðu ve saðlýk durumlarýnýn kötü olduðu ihbarý yapýldý. Belediye ekipleri, durumu Ýstanbul Emniyet Müdürlüðü Asayiþ Þube Müdürlüðü Çevre, Doða ve Hayvanlarý Koruma Büro Amirliði ekiplerine bildirdi. Havyan Koruma Büro Amirliði ekipleri ile Þiþli Ýlçe Tarým ve Orman Müdürlüðü, Þiþli Veteriner Ýþleri Müdürlüðü ve Þiþli Zabýta Müdürlüðü görevlileri, belirtilen adrese gitti.

KAFESLERÝN ÝÇÝNDE 85 KEDÝ BULUNDU

Ekipler, belirtilen adrese gittiðinde, ihbar edilen dükkan ve dairenin 82 yaþýndaki T.K.'ya ait olduðunu, 59 yaþýndaki kýzý G.B.'nin çok sayýda kediyi dükkanda tutttuðu anlaþýldý. Ekipler, içeri girdiklerinde, çeþitli ýrklarda 85 kedinin olduðunu ve saðlýk durumlarýnýn kötü olduðunu gördü. Belediye veteriner ekipleri, getirilen kafeslere koyduklarý kedileri, Þiþli Belediyesi Veteriner Ýþleri Müdürlüðüne götürdü.

BAKIMLARI ÝHMAL EDÝLMÝÞ

Veteriner iþleri müdürlüðünde kedilere yapýlan muayenede, 85 kedinin bakýmlarýnýn ve beslenmelerinin ciddi þekilde ihmal edildiði, hasta olan kedilerin ise tedavilerinin yapýlmadýðý, kedilere kötü davranýldýðý tespit edildi.

613 BÝN LÝRA PARA CEZASI UYGULANDI

G.B.'ye 5199 Sayýlý Hayvanlarý Koruma Kanununun "Hayvanlara kasýtlý olarak kötü davranmak" maddesi gereðince her bir kedi için 7 bin 216 lira olmak üzere toplamda 613 bin 360 lira adli para cezasý uygulandý.