Ýstanbul Havalimaný'ndan yeni baþarý! 'Doðrudan baðlantý'da Avrupa'da zirvede
ABONE OL

ACI Europe tarafýndan hazýrlanan 2024 Havalimaný Endüstrisi Baðlantý Raporu'na göre Ýstanbul Havalimaný 'doðrudan baðlantý' saðlayan havalimanlarý arasýnda Avrupa birincisi oldu.

Avrupa'daki havalimanlarýn operasyonlarýný hatasýz gerçekleþtirilmesi için çalýþan ACI Europe (Airport Council International - Europe) raporunda, Avrupa'daki doðrudan ve dolaylý toplam hava baðlantýsýnýn pandemi öncesi seviyelerin yüzde 14'ün altýnda kaldýðý ortaya konurken, jeopolitik gerilimlerin ve havacýlýk sektöründeki yapýsal deðiþikliklerin havalimanlarýnýn performanslarýna etkisi vurgulandý.

YÜZDE 9 ARTTI

ÝGA Ýstanbul Havalimaný'nýn performansýnýn ise pandemi öncesi seviyesine kýyasla yüzde 9 arttýðýnýn belirtildiði "2024 Havalimaný Endüstrisi Baðlantý Raporu"nda ÝGA Ýstanbul Havalimaný'nýn 'doðrudan baðlantý' açýsýndan Avrupa sýralamasýnýn zirvesinde yer aldýðý belirtildi. ACI Europe ayrýca, Ýstanbul Havalimaný'nýn Orta Doðu'ya 'en iyi', Asya-Pasifik'te ise 'en iyi ikinci' doðrudan baðlantýya sahip havalimaný olduðunu; bu baðlantýlarýn geçen yýla kýyasla yüzde 23 arttýðýný da açýkladý.