İstanbul'un bazı bölgeleri sağanak yağmura teslim oldu
ABONE OL

Kentte dün gün boyu aralıklarla etkisini gösteren sağanak, bugün sabah saatlerinden itibaren Anadolu Yakası'nda yeniden başladı. Maltepe, Kartal, Pendik, Tuzla ve Sultanbeyli'de etkili olan sağanağa bazı vatandaşlar hazırlıksız yakalandı. Yağıştan korunmak isteyenler otobüs duraklarına ve dükkan tentelerinin altına sığındı.

Pendik ve Kartal'da etkisini artıran yağış nedeniyle ana yollarda ve bazı sokaklarda su birikintileri oluştu, araçlar yollarda güçlükle ilerledi. Kaynarca Alt Geçidi'nde biriken su yüzünden bir sürücü aracıyla mahsur kaldı. Aracının üzerine çıkan kişi bir süre bekledikten sonra yolun kenarındaki demir korkulukların bulunduğu duvara atlayarak kendini kurtardı.

Sabiha Gökçen Havalimanı istikametinde oluşan su birikintisi nedeniyle bazı araçlar yollarda kalırken bazıları da ilerlemekte zorlandı. Yollarda biriken suyun denize akması sonucu Pendik Marina'da su üzerinde çöp birikintileri oluştu.

SU BASAN İŞYERLERİNDE TAHLİYE ÇALIŞMASI YAPILIYOR

Pendik'te Sanayi Mahallesi, Sanayi ve Kaynarca caddelerinde bazı işyerlerini su bastı. Cadde ve sokaklarda göllenmeler olurken, rögarların taştığı görüldü.

Sanayi Caddesi'ndeki asansör fabrikasının atölye kısmı sular altında kaldı. Fabrika çalışanları su motoru ile göllenmeyi gidermeye çalıştı. Kaynarca Caddesi'nde faaliyet gösteren bir başka firmanın da atölyesini su bastı. Çalışanlardan Mustafa Öztürk, AA muhabirine, suyu kendi imkanlarıyla tahliye ettiklerini söyledi.

Yağışa karşı önlem almaya çalıştıklarını aktaran Öztürk, "Ana arterlerdeki altyapı yetersizliğinden dolayı yolda biriken sular işyerinin içerisine girdi. Atölye alanımızı komple su bastı." ifadesini kullandı. Öztürk, yağışın hafta sonuna kadar devam edeceğini öğrendiklerini bu nedenle kum dolu çuvallar ve izolasyon malzemesiyle alanda set oluşturmaya çalıştıklarını kaydetti.

Pendik Necip Fazıl Mahallesi Kaynaşlı Sokak'ta bulunan bir mermer atölyesini de su bastı. Durumun haber verilmesi üzerine olay yerine giden itfaiye ekibi atölyede su tahliyesi için çalışma başlattı. Öte yandan, Ankara Caddesi'nde yoğun yağışın taşıdığı taş ve toprak, cadde ve kaldırımın bir bölümünü kullanılamaz hale getirdi.

- KAZALAR MEYDANA GELDİ

Yağış nedeniyle Çekmeköy Madenler mevkisi ve Kartal Samandıra'da yolun kayganlaşması sebebiyle hasarlı trafik kazaları meydana geldi. Maltepe Küçükyalı'da E5 üzerinde de 3 aracın karıştığı hasarlı kaza yaşandı. Anadolu Yakası'nın bazı bölgelerinde yağış sebebiyle trafik yoğunluğu oluştu.

  • sağanak yağış
  • su birikintisi
  • Pendik