Ýstanbul trafiðini saðanak vurdu! Ana arterlerde aksamalar yaþandý
ABONE OL

Sabahýn erken saatlerinden itibaren trafiðe çýkan sürücüler, saðanaðýn da etkisiyle araçlarýyla ana arterlerde güçlükle ilerliyor.

Avrupa Yakasý'nda D-100 kara yolunda Beylikdüzü'nden baþlayan trafik yoðunluðu, Atatürk Havalimaný'na kadar yoðun seyrediyor.

Ýncirli'de tekrar yoðunlaþan trafik Cevizlibað, Haliç Köprüsü, Mecidiyeköy ve Zincirlikuyu'ya kadar devam ediyor.

Basýn Ekspres Yolu'nda her iki yönde de aðýr ilerleyen trafik akýþý Haramidere-TEM baðlantý yolu, Baðcýlar-Topkapý yönünde O-3 yolu, Bakýrköy-Zeytinburnu arasý sahil yolu, TEM Metris Kavþaðý ile Hasdal Kavþaðý arasýnda her iki yönde yoðun seyrediyor.

Anadolu Yakasý'ndan Avrupa Yakasý'na geçiþlerde 15 Temmuz Þehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile Avrasya Tüneli giriþler ve buralara baðlanan yollarda da araçlar güçlükle ilerliyor.

D-100 kara yolunda Tuzla Ýçmeler mevkisinden baþlayan trafik Pendik, Kartal, Maltepe, Kadýköy ve Avrasya Tüneli giriþine kadar artarak devam ediyor.

Köprü ayrýmý ve kavþaklarda trafik durma noktasýna gelirken Kadýköy-Pendik Sahil Yolu'nda araçlar akýcý ilerliyor.

TEM Otoyolu'nda Sultanbeyli ile Çamlýca giþeler arasý, Þile Yolu Ümraniye-Üsküdar yönü, Alemdað Caddesi, Küçüksu Caddesi, Altunizade ile 15 Temmuz Þehitler Köprüsü arasý ve Kozyataðý Kavþaðý'ndan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne kadar uzanan yolda yoðun trafik dikkati çekiyor.

- TOPLU TAÞIMAYA SAÐANAK ETKÝSÝ

Kentte toplu taþýma araçlarýný kullanmak isteyen vatandaþlar, metro, metrobüs ve otobüs duraklarýnda da yoðunluk oluþturdu.

Metrobüs hattýnýn Avcýlar, Yenibosna, Zeytinburnu, Cevizlibað, Mecidiyeköy, Zincirlikuyu, Altunizade ve Uzunçayýr gibi duraklarýnda araçlara binmek için turnikelerden geçenler yoðun kalabalýkla karþýlaþtý.

Toplu ulaþým araçlarýna binmek isteyenler duraklara giriþ ve çýkýþlarda güçlük yaþadý. Saðanaðýn da etkisiyle özellikle duraklarda birikmeler meydana geldi.

Ýstanbul Büyükþehir Belediyesi (ÝBB) Cep Trafik Haritasý verilerine göre, trafik yoðunluðu Anadolu Yakasý'nda yüzde 87, Avrupa Yakasý'nda yüzde 67, kent genelinde ise yüzde 76'ya kadar yükseldi.