Ýstanbul'da Filistin direniþine destek yürüyüþü
ABONE OL

Filistin Eylem Komitesinin çaðrýsýyla AKM önünde toplanan binlerce kiþi, "Filistin direniþi kazanacak, soykýrýmcý Ýsrail ve suç ortaklarý yenilecek" yazýlý pankart açarak, "Her yer Filistin, her yer direniþ", "Soykýrýmcý Ýsrail hesap verecek" ve "Filistin'e özgürlük, Ýsrail'e boykot" sloganlarý attý.

Kalabalýk, ellerinde Filistin bayraklarý ve Ýsrail askerlerinin katlettiði aktivist Ayþenur Ezgi Eygi'nin fotoðraflarýnýn bulunduðu flamalarla Ýnönü Caddesi'nden yürüyüþe geçti.

Cadde üzerindeki Almanya'nýn Ýstanbul Baþkonsolosluðu önünde duran grup, bu ülkeyi de protesto etti.

FÝLÝSTÝN HALKININ MEÞRU DÝRENÝÞÝNÝ SELAMLADILAR

Dolmabahçe'de yürüyüþü tamamlayan grup adýna açýklama yapan Gülyeter Aktepe, Filistin halkýnýn meþru direniþini selamladýklarýný söyledi.

Aktepe, emperyalist güçlerin Filistin topraðýna yerleþtirdiði ýrkçý, siyonist rejimin Filistinlileri on yýllardýr topraklarýndan sürdüðünü, öldürdüðünü ve kaynaklarýný yaðmaladýðýný belirtti.

"ÝSRAÝL ORDUSU HER GÜN DAHA DA VAHÞÝLEÞÝYOR"

ABD ve Batý Avrupa emperyalist ülke hükümetlerinin Ýsrail'e bugün sürdürdüðü soykýrýma varan saldýrýlarýnda doðrudan askeri ve siyasi destek sunduklarýný anlatan Aktepe, þunlarý ifade etti:

"Dünyanýn en yüksek teknolojisiyle donatýlmýþ Ýsrail ordusu, sömürü ve abluka altýnda yaþayan halklarýn direniþini kýramadýðý her gün daha da vahþileþiyor, Filistin'in her bölgesinde, Lübnan'da, Yemen'de, Suriye'de, Ýran'da kan dökmeye devam ediyor. On binlerce insan, emperyalist güçler bölgemizde kalýcý hale gelsin diye öldürülüyor, milyonlarca insan her gün ölüm ve yaralanma tehdidi altýnda yaþýyor, kuþatýlarak açlýða mahkum ediliyor, evlerini terk etmeye zorlanýyor."

Aktepe, soykýrýmcý Ýsrail'i kýnamanýn yeterli olmadýðýný, iþgalci bu devletin tamamen tecrit edilmesi gerektiðini kaydetti.

Kalabalýk, açýklamanýn ardýndan daðýldý.