Yeni doðan soruþturmasýnda yeni geliþme: 47 þüpheliden 22'si tutuklandý
ABONE OL

Bakan Tunç, sosyal medya hesabýndan, Ýstanbul'daki "yenidoðan çetesi" soruþturmasýna iliþkin açýklama yaptý.

Ýstanbul'da bazý özel hastanelerin yenidoðan bakým ünitelerinin kiralanarak insani ve uygun olmayan koþullar nedeniyle bebek ölümlerinin meydana geldiðine yönelik CÝMER'e yapýlan baþvurular ve Ýstanbul Ýl Saðlýk Müdürlüðünün ihbarý üzerine Büyükçekmece Cumhuriyet Baþsavcýlýðýnca 21 Mayýs 2023 tarihinde soruþturma baþlatýldýðýný belirten Tunç, þunlarý kaydetti:

Memiþoðlu: Peþinde olacaðýz

"Bu kapsamda bugüne kadar gözaltýna alýnan 47 þüpheliden 22'si tutuklanmýþtýr. 47 þüpheli hakkýnda 16 Ekim 2024 tarihinde iddianame hazýrlanmýþ ve 22'si tutuklu bulunan bu þüphelilerle ilgili yargýlama süreci devam etmektedir.

"Yenidoðan çetesine" iliþkin fezlekede bebek ölümlerine neden olan ihmaller sýralandý

Diðer yandan, Büyükçekmece Cumhuriyet Baþsavcýlýðýnda görevli Cumhuriyet savcýsýnýn tehdit edilmesi hakkýnda Büyükçekmece Cumhuriyet Baþsavcýlýðý tarafýndan soruþturma baþlatýlmýþ, gözaltýna alýnan 8 þüphelinin 5'i tutuklanmýþ ve 3'ü hakkýnda adli kontrol kararý verilmiþtir. Bu soruþturma da çok yönlü ve titizlikle devam etmektedir."

BAKAN MEMÝÞOÐLU: KARARLILIKLA MÜCADELE EDÝYORUZ

Konu hakkýnda sosyal medya hesabýndan açýklama yapan Kemal Memiþoðlu þu ifadeleri kullandý:

Ýnsanlýktan sapmýþ yapýlanmalara karþý kararlýlýkla mücadele ediyoruz. Bu tür suçlarla mücadelemiz devam edecek ve toplumu tehdit eden unsurlara karþý gerekli tüm tedbirleri alacaðýz. Ýyilik ve doðruluk yolunda ilerlemekten asla vazgeçmeyeceðiz.

BAKAN YERLÝKAYA: YARGILAMA SÜRECÝ BAÞLAMIÞTIR

Saðlýk Bakanlýðý ve Adalet Bakanlýðýnýn konuyla ilgili bugün bir açýklama yaptýðýný aktaran Bakan Yerlikaya, konuþmasýna þöyle devam etti.

"Ýçiþleri Bakanlýðýmýzla beraber üç bakanlýðýmýzýn ortak çalýþmasýyla haksýz kazanç elde etmek için cennet kokulu bebeklerimizin hayatýný hiçe sayan bu vicdansýzlardan 47 þüpheli hakkýnda 16.10.2024 tarihinde iddianame hazýrlanmýþ, 22'si tutuklu bulunan bu þüphelilerle ilgili yargýlama süreci baþlamýþ ve devam etmektedir.

"SORUÞTURMA ÇOK YÖNLÜ VE TÝTÝZLÝKLE DEVAM ETMEKTE"

Soruþturma çok yönlü ve titizlikle devam etmektedir. Artýk konu yargýdadýr. Ve biz hep birlikte yüce milletimiz adýna, oradan nasýl bir karar çýkacak göreceðiz ve temennimiz odur ki vicdanlarýmýzý yaralayan, bizleri üzen olaylarýn, suçlarýn hiç olmamasý. Ama dediðim gibi ta mayýs ayýndan itibaren bir annenin CÝMER'e yapmýþ olduðu ihbarla birlikte Saðlýk Ýl Müdürlüðümüz, Saðlýk Bakanlýðýmýz, Adalet Bakanlýðýmýz, savcýlarýmýz ve Ýstanbul Mali Þube ekipleri, planlý, projeli, sabýrla, titizlikle bu olayý aydýnlatmýþ ve yargýlama süreci de devam etmektedir."