Ýstanbul'daki ilçe belediyelerden depremzedelere acil yardým desteði
ABONE OL

Ýstanbul'daki bazý ilçe belediyelerince, Kahramanmaraþ merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerin ardýndan toplanan acil ihtiyaç malzemelerinin deprem bölgelerine sevkiyatý devam ediyor.

Tuzla Belediyesinin kampanyasý üzerine vatandaþlar Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarþýsý'na yardým malzemelerini ulaþtýrdý.

Gönüllüler tarafýndan ayrýþtýrýlan gýda ve hijyen paketleri, kýþlýk kýyafetler, botlar, bebek mamalarý, kiþisel bakým ürünleri, battaniyeler, ýsýtýcýlar baþta olmak üzere toplanan acil yardým malzemeleri týrlara yüklendi.

AK Parti Ýstanbul Ýl Baþkaný Osman Nuri Kabaktepe ve Tuzla Belediye Baþkaný Þadi Yazýcý da buradaki çalýþmalara destek verdi.

KARTAL BELEDÝYESÝNÝN YARDIM TIRLARI DEPREM BÖLGELERÝNE HAREKET ETTÝ

Kartal Belediyesinin depremzede vatandaþlar için düzenlediði yardým kampanyasý kapsamýnda, ihtiyaç malzemesi dolu 4 týr deprem bölgelerine ulaþtýrýlmak üzere gece saatlerinde yola çýktý.

Belediyenin arama kurtarma ekiplerinin deprem bölgesine gitmesiyle eþ zamanlý olarak baþlatýlan yardým kampanyasýnda gönüllü yardým komisyonu oluþturdu. Kartallý vatandaþlarýn büyük bir özveriyle katýldýðý yardým kampanyasýnda toplanan ihtiyaç malzemeleri, belediye personeli tarafýndan paketlendi.

Ýhtiyaç malzemesi dolu 4 týr, deprem bölgelerine uðurlandý. Ýhtiyaç malzemeleri, AFAD ile koordineli bir þekilde deprem bölgelerindeki vatandaþlara daðýtýlacak.

Öte yandan, yardýmseverlerin ulaþtýrmak istedikleri ýsýtýcý, battaniye, yorgan, yastýk, nevresim takýmý, gýda kolisi, tulum, kýþlýk kýyafet, kýþlýk bot, mont gibi ihtiyaç malzemeleri, ilçedeki kültür merkezlerinde ve Kartal Belediyesi Ekolojik Pazar Etkinlik Çadýr Alaný'nda teslim alýnmaya devam ediyor.

ESENLERLÝLER'DEN YARDIM KAMPANYASINA YOÐUN DESTEK

Esenler Belediyesinin deprem bölgesine ulaþtýrýlmak üzere baþlattýðý yardým kampanyasýna sivil toplum kuruluþlarý ve vatandaþlar yoðun destek gösterdi.

Toplanan malzemeler yine el birliðiyle týrlara yüklendi. Yardýmlar hýz kesmeden sürerken, gönüllü vatandaþlar gece gündüz çalýþmaya devam ediyor.

Þimdiye kadar Esenler'den 2 týr gýda, 2 týr ýsýtýcý, uyku seti, çocuk bezi ve temizlik malzemesi, 1 týr battaniye, 1 týr su gönderildi. Toplanan diðer malzemeler de periyodik olarak deprem bölgesine gönderilmeye devam edecek.

Ayrýca, tam donanýmlý arama kurtarma aracý, mobil aþevi, birer servis minibüsü, kamyonet ve kamyon, 3 ekskavatör, 3 kazýyýcý ve yükleyici, 2 vinç, 3 binek aracý da yardým bölgesine gönderildi.

GAZÝOSMANPAÞA BELEDÝYESÝNDEN NAKLÝYE ÝÇÝN TIR VE KAMYON DESTEÐÝ ÇAÐRISI

Gaziosmanpaþa Belediyesi ve Gaziosmanpaþa Kaymakamlýðý tarafýndan depremzedeler için baþlatýlan yardým kampanyasý vatandaþlardan yoðun ilgi görmeye devam ediyor.

Ýlçede belirtilen yardým toplama depolarý ihtiyaç malzemeleriyle dolarken, yapýlan yeni duyurularla yardýmlarýn toplanacaðý depolarýn sayýsý artýrýlýyor.

Gösterdikleri duyarlýlýktan ötürü vatandaþlara teþekkürlerini ileten Gaziosmanpaþa Belediye Baþkaný Hasan Tahsin Usta, malzemelerin nakliyesi noktasýnda týr ve kamyon ihtiyacý duyduklarýný belirterek, sosyal medya hesabýndan, "Hayýrsever vatandaþlarýmýzýn yoðun yardýmlarý neticesinde depolama alanlarýmýzýn büyük bir kýsmý dolmuþ durumda. Nakliye için týr ve kamyona ihtiyacý duymaktayýz. Destek verecek vatandaþlarýmýzýn 444 0 467 numaralý çaðrý merkezimizi aramalarý veya sosyal medya hesaplarýmýzdan bizlere ulaþmalarýný rica ederiz." çaðrýsýndan bulundu.

BEYLÝKDÜZÜ'NDEKÝ KAMPANYAYA KUMBARASIYLA DESTEK OLDU

Beylikdüzü Belediyesince depremin ardýndan baþlatýlan yardým kampanyasý kapsamýnda hazýrlanan týrlar gece saatlerinde yola çýktý.

Toplam 39 kiþilik Nefes Arama-Kurtarma ve AFAD Destek Gönüllülerini bölgeye sevk eden belediye, ilk etapta 150 çadýr ve temel ihtiyaç malzemelerinin olduðu araçlarý Hatay'a gönderdi.

Belediyenin duyurusuyla harekete geçen vatandaþlarýn temin ettikleri malzemeleri getirdikleri Pazar Ýstanbul Afet Sonrasý Lojistik Destek Merkezi ve Kapalý Barýnma Alaný'nda tasnif çalýþmalarý gece boyunca sürdü. Yardýma koþan vatandaþlar, gece boyunca ellerindeki malzemeleri toplama alanýna getirdi. Yardým kampanyasýna bir çocuk da kumbarasýyla destek verdi.

AVCILAR BELEDÝYESÝ YARDIM TIRLARI VE ÝÞ MAKÝNELERÝYLE AFET BÖLGESÝNDE

Avcýlar Belediyesi, Kahramanmaraþ'ta meydana gelen depremlerin ardýndan vatandaþlarýn ihtiyaçlarýný giderebilmek için "Dayanýþma Ruhuyla Avcýlar Yanýnýzda" diyerek yardým kampanyasý baþlattý.

Hazýrlýklarýný tamamlayan Avcýlar Belediyesi Sivil Savunma Birimi, ivedi olarak deprem bölgesine hareket etti. Belediye ekipleri tarafýndan hazýrlanan yardým týrý ile arama kurtarma ekibi, ikram aracý, engelli taþýma aracý ve 35 kiþilik otobüs afet bölgesine doðru yola koyuldu.

Arama kurtarma çalýþmalarýna destek olarak vinç, 4 ekskavatör, 2 kazý yükleyici, 5 lobet, 2 kamyon ve greyderden oluþan iþ makinelerinin yaný sýra bölgedeki sokak hayvanlarýna tedavi ve beslenme desteði saðlayacak veterinerlik ekibi de bölgeye hareket etti.

MALTEPE'DEN 6 TIR ÝHTÝYAÇ MALZEMESÝ GÖNDERÝLDÝ

Maltepe Belediyesince "Dayanýþma Ýyileþtirir" sloganýyla baþlatýlan kampanya kapsamýnda 6 týra yüklenen 70 ton ihtiyaç malzemesi deprem bölgesine gönderildi.

AFAD, Ýstanbul Valiliði ve Maltepe Kaymakamlýðý eþgüdümünde düzenlenen yardým kampanyasý çalýþmalarý, Yalçýn Kýzýlay Spor Merkezi, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi ve muhtarlýklarda devam ediyor.

Belediye personeli ve gönüllü vatandaþlarýn katýldýðý çalýþmada, kurulan insan zinciriyle toplanan yardým kolileri, týrlara yüklendi. Týrlarda, battaniye, tulum, yorgan, yastýk, ýsýtýcý, bebek kýyafeti, kýyafet, atký, bere, çorap, ýsýtýcý, çocuk bezi, bebek mamasý, su ve erzak gibi çeþitli ihtiyaç malzemeleri yer aldý.

BÜYÜKÇEKMECE'DE DEPREM YARDIM KABUL MERKEZLERÝNE YARDIMLAR SÜRÜYOR

Büyükçekmece Belediyesince oluþturulan Deprem Yardým Kabul Merkezlerine vatandaþlar acil yardým malzemesi getirmeye devam ediyor.

Ýlçenin farklý mahallerinde oluþturulan merkezlere akýn eden vatandaþlar, getirdikleri yardýmý belediye yetkililerine teslim ediyor. AFAD ve deprem bölgesinden gelen talep doðrultusunda aðýrlýklý olarak battaniye, kýþlýk giysi, bot, çocuk bezi, bebek mamasý, kuru gýda, ýsýtýcý, uyku tulumu ve hijyen malzemelerinden oluþan yardýmlar, belediye ekipleri ve vatandaþlarýn katkýlarýyla paketlenerek týrlara yükleniyor.

Ýlk gün deprem bölgesine 2 týr ihtiyaç malzemesi gönderen Büyükçekmece Belediyesi, bölgedeki sanayici ve iþ insanlarýndan da destek talebinde bulundu. Yardým Malzeme Toplama Komitesi tarafýndan makbuz karþýlýðýnda teslim alýnan malzemeler en kýsa zamanda tasnif edilerek bölgeye gönderiliyor.