Ýstanbul'daki ilçe belediyelerinden afetzedelere destek
ABONE OL

6 Þubat'taki depremlerin ardýndan Ýstanbul'daki belediyelerin yaralarý sarma çalýþmalarý sürerken, Ümraniye Belediyesi tarafýndan kurulan Ümraniye Yardým Koordinasyon Merkezine yardýmseverlerin getirdiði ve belediyenin de ayrýca tedarik ettiði ürünler, ekipler tarafýndan özenle hazýrlanarak tek tek afetzedelere ulaþtýrýlýyor.

Konaklama ve diðer temel ihtiyaçlarý karþýlanan depremzedelerin yaþadýðý travmayý daha kolay atlatabilmeleri için 8'i gönüllü, 14 psikolog yeni kurulan merkezde psikolojik danýþmanlýk hizmeti veriyor.

Ümraniye Belediye Baþkaný Ýsmet Yýldýrým, deprem bölgesindeki çalýþmalarýna devam edeceklerini belirterek, "Kurduðumuz tedarik zinciri sayesinde ürünler tükendikçe yenilerini temin edip ihtiyaç sahiplerine ulaþtýrýyoruz. Bundan sonra da elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceðiz." ifadelerini kullandý.

BEYOÐLU BELEDÝYESÝ

Beyoðlu Belediyesi tarafýndan kurulan Beyoðlu Afet Yardým Merkezi, toplanan yardýmlarý düzenli ve sorunsuz bir þekilde depremzedelere ulaþtýrýyor.

AFAD koordinasyonunda yürütülen çalýþmalarý bizzat takip eden Beyoðlu Belediye Baþkaný Haydar Ali Yýldýz, 120 kiþilik ekibiyle depremzedelere yardým elini uzatýyor.

Beyoðlu Belediyesi ayrýca 13 yýldýr ilçedeki ihtiyaç sahiplerine hizmet veren "sosyal market" modelini Kahramanmaraþ Büyükþehir Belediyesi iþbirliðinde Kahramanmaraþ'ta da kurdu.

SULTANGAZÝ BELEDÝYESÝ

Depremin baþýndan bu yana bölgedeki insani yardým çalýþmalarýyla yaralarý saran Sultangazi Belediyesi, bu kez ilçedeki gönüllü berberleri yýkýmýn en yoðun yaþandýðý Elbistan'a götürdü.

Gönüllü berberler, Elbistan'daki depremzedelere ücretsiz saç ve sakal týraþý hizmeti verdi. Berberler, özellikle çocuklarla yakýndan ilgilenerek, sohbet etti.

Sultangazi Belediye Baþkaný Abdurrahman Dursun, "Tüm Türkiye olarak acýmýz büyük. Elimizdeki tüm imkanlarý seferber ederek depremin vurduðu þehirlerimizdeki yaralarý sarmaya çalýþýyoruz. Genci yaþlýsý herkes bir olarak kardeþlerimize yardým eli uzatýyor. Sultangazili güzel gönüllü esnafýmýza deprem bölgesine giderek gösterdikleri dayanýþma ve hizmetten ötürü teþekkürlerimi sunuyorum." diye konuþtu.

EYÜPSULTAN BELEDÝYESÝ

Eyüpsultan Belediyesi ilçedeki yakýnlarýnýn yanýna yerleþen afetzede ailelere destek oluyor. Deprem bölgesinden gelen öðrencilerin ilçedeki Bilgi Evleri, Dil Evleri, Gençlik Merkezleri ve Genç Akademi'de eðitimlerine devam etmelerini saðlayan belediye, ayrýca gençlere yönelik ücretsiz BESYO (Beden Eðitimi ve Spor Yüksekokulu), POMEM (Polis Mesleki Eðitim Merkezi), bekçilik ve spor liselerine hazýrlýk kurslarýna da katýlma imkaný saðlayacak.

Eyüpsultan'a gelen öðrenciler, eðitimlere ve etkinliklere katýlmak için belediyenin internet sitesinden baþvuru yapabilecek.