Ýstanbullulardan ''Yarýsý Bizden'' kampanyasýnýn bilgilendirme týrlarýna yoðun ilgi
ABONE OL

Bakanlýktan yapýlan yazýlý açýklamaya göre, "Yüzyýlýn Dönüþümü Ýstanbul" ve "Yarýsý Bizden" kampanyasý konusunda bilgilendirme amaçlý Ýstanbul'un çeþitli ilçelerine gönderilen týrlara vatandaþlar yoðun ilgili gösterdi.

Ev ve iþyerlerinin kentsel dönüþümünü yaptýrmak isteyen Ýstanbullular, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn yol haritasýný açýkladýðý "Yarýsý Bizden" kampanyasý ve kentsel dönüþüm projelerinin detaylarýný öðrenmek için Üsküdar ve Baðcýlar ilçelerindeki bilgilendirme týrlarýný ziyaret etti.

Bu kiþilerden Üsküdarlý Razen Tezel, "Devlet çalýþýyor ve bu eski yapýlardan kurtulmak istiyor. Ýnsan odaklý çalýþmak istiyor. Ýnsanlarýn saðlýðýna önem veriyor. Ýlk baþta Cumhurbaþkaný'mýza, ondan sonra Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakanlýðýna ve emeði geçen herkese teþekkür ediyoruz, çok güzel bir çalýþma." ifadelerini kullandý.

Tezel'in bu sözleri üzerini deðerlendiren Bakan Özhaseki, "Razen kardeþimiz ne güzel söylemiþ. 'Devlet eski yapýlardan kurtulmak istiyor. Ýnsan odaklý çalýþmak istiyor'. Odaðýmýzda sadece milletimiz var. Ýnþallah 'Yüzyýlýn Dönüþümü' ile Ýstanbul'daki saðlýksýz yapý stokunu devlet-millet el ele temizleyeceðiz." deðerlendirmesinde bulundu.

- DÖNÜÞÜME 1,5 MÝLYON LÝRA DESTEK VERÝLECEK

Týrlardan biri bugünden itibaren Baðcýlar ilçesinde bilgilendirmeye devam ederken, diðer týr ise Pendik ilçesinde Ýstanbullularla buluþacak. Bilgilendirme týrlarýnda 27 Ocak'a kadar uzman personel tarafýndan vatandaþlara, "Yarýsý Bizden" kampanyasý ve kentsel dönüþüm projelerinin detaylarý anlatýlacak.

Ýstanbul'un dönüþümü için Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakanlýðýnýn baþlattýðý "Yarýsý Bizden" kampanyasý ile vatandaþlara 700 bin lirasý hibe, 700 bin lirasý kredi ve 100 bin lirasý da tahliye olmak üzere toplam 1,5 milyon lira destek verilecek.