ÝYÝ Parti ve CHP Ýzmir'de birbirine düþtü! Akþener'in adayý Tunç Soyer'i topa tuttu
ABONE OL

Bir zamanlar 6'lý masanýn etrafýnda birlikte siyaset yapan CHP ve ÝP, Ýzmir'de karþý karþýya geldi. Geçtiðimiz hafta sonu ÝP Genel Baþkaný Meral Akþener'in yaklaþmakta olan yerel seçimler öncesi partisinin Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkan adayý olarak açýkladýðý Ümit Özlale, CHP'li Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkaný Tunç Soyer'i topa tuttu. Ulusal bir televizyon kanalýnda çarpýcý açýklamalarda bulunan Ümit Özlale; CHP'li Soyer'in idaresindeki kentin iyi yönetilmediðini belirtip, "Ýzmir Büyükþehir Belediyesi kokmasýn diye körfeze her yýl binlerce ton koku giderici kimyasal madde döküyor" dedi.

YÜZLERCE MÝLYON LÝRA DEÐERÝNDE

Her gün bin 100 ton çamurun hala körfeze döküldüðünü öne süren Özlale, "Bunu yalanlamalarýný eðer doðruysa bunu kabul etmelerini bekliyorum. Maviþehir'in bazý yerlerinde derinlik 60 santimetreye düþmüþ durumda. Her sene yüzlerce milyon Türk Lirasý deðerinde koku giderici kullanýyor Ýzmir Büyükþehir Belediyesi. Kimyasal malzeme alýnýyor. O malzeme denize dökülüyor. Bu iddialarýmla ilgili aksini iddia edecek olurlarsa kendileriyle memnuniyetle tartýþabiliriz.

"BUNA KARAR VERECEK OLAN ÝZMÝRLÝLER"

Körfezin kokusunu gidermek için kimyasal kullanýlýyor. Bunlar Büyükþehir'in faturalarýnda vardýr. Zaten þu anda körfezde yaþamasý gereken bir hayatýn olmadýðýný biliyoruz. Bu koku meselesinde gerçekten büyükþehir belediyesiyle tartýþmak yerine Ýzmirlinin takdirine býrakýyorum. Her gün 1100 ton çamurun körfeze aktarýlmasýna bakabilirsiniz. Günün sonunda buna karar verecek olanýn Ýzmirliler olduðunu düþünüyorum." dedi.

"ÝZMÝR HAK EDÝLDÝÐÝ ÞEKÝLDE YÖNETÝLMÝYOR"

"Ben Ýzmir'i daha iyi yöneteceðimi düþünüyorum. Belediyenin birkaç þeyini eleþtirebilirim sizin ekranlarýnýzdan. Ýzmirliyim, burasý benim büyüdüðüm, okuduðum yer. Yakýnlarým olduðu yer. Daha iyi bir belediyeciliðin Ýzmir'de mümkün olduðunu düþünüyorum. Ýzmir'in çok temel problemleri var. Birincisi kentsel dönüþüm. Manisa'dan Ýzmir'e gelince sizi körfez karþýlar. Alsancak, Kordon, Urla yarýmadasý, Çeþme. Þehrin çeperine gittiðinizde Karabaðlar, Buca, Balçova'nýn arka taraflarýna gittiðinizde Ýzmir'in hak ettiði yönetimi görmediðini intibak edebiliyorsunuz.

"BANKAMATÝK MEMURLARININ ÝÞÝNE SON VERECEÐÝM"

"Ýzmir Büyükþehir Belediyesi kendi gelirini yaratacak adýmlar atamýyor. Oysa dünyada iyi belediyecilik örneklerine baktýðýnýzda belediyeler genel bütçeden aldýklarý kaynak kadar kendileri gelir yaratabilirler. Bugün Ýzmir Büyükþehir Belediyesi'nin gelirinin yüzde 90'ý Ankara'dan geliyor. Burada büyükþehir belediyesinin 30 binden fazla çalýþaný var. Burada istihdam fazlasý olduðunu düþünüyorum. Son 5 yýlda bankamatik memuru sayýsýnýn arttýðýný söyledim. Bankamatik memurlarýnýn tespit edilip iþten çýkarýlmasý gerektiðini söyledim. O para Ýzmir'in parasý. Benim babam iþçi. Ben iþçi çocuðuyum" diye konuþtu.

Ýþe alýmlar yapýlýrken çok fazla liyakate dikkat edilmediði yönünde iddialar olduðunu ifade eden Özlale, iþe alýmlarda o kiþinin Ýzmirli olup olmadýðýna dikkat edilmediði konusunda da bilgiler olduðunun altýný çizdi.