Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkan adayý Dað: Su ücret tarifesinde yüzde 50 indirime gideceðiz
ABONE OL

Çeþme ilçesinde bir oteldeki akþam yemeðinde sivil toplum kuruluþlarý (STK) temsilcileriyle bir araya gelen Dað, Cumhur Ýttifaký'nýn memleketin istiklali, baðýmsýzlýðý, vatanýn ve bayraðýn inmemesi için bir araya gelen kardeþler topluluðu olduðunu belirtti.

Cumhur Ýttifaký'nýn "köhnemiþ zihniyetlere bir ýþýk" olduðunu dile getiren Dað, sivil toplum kuruluþlarýyla her zaman birlik ve beraberlik içinde olacaklarýný ifade etti.

Dað, Çeþme'nin sorunlarýna hakim olduklarýný vurgulayarak, "Ýlk etapta turizm sezonunun uzatýlmasý en önemli hedeflerimizden birisi. Ýzmir'in birçok bölgesine doðal gaz getirdik, önümüzdeki 5 yýllýk süre zarfýnda þehrimizin tamamýnda, yüzde yüzüne doðal gaz gelecek hamleleri yapacaðýz. Çeþme'ye de doðal gazý getireceðiz. Belediye bünyesinde çok uygun fiyatlara maliyetine sosyal konutlar yapacaðýz." dedi.

Ýzmir'in potansiyelinin altýnda olduðuna dikkati çeken Dað, inþallah bunu yukarý çýkartacaklarýný ve Ýzmir'i ticaretin merkezi yapacaklarýný anlattý.

MHP Çeþme Belediye Baþkan adayý Esat Tanýk da Çeþme'nin 2024 yýlýna hiç yakýþmayan bir kentsel altyapýya sahip olduðunu, göreve geldiklerinde Çeþme'yi 2024'e yakýþýr hale getireceklerini söyledi.

"YAPAMAYACAÐIMIZ ÝÞÝN SÖZÜNÜ VERMEYÝZ"

Hamza Dað, Seferihisar ilçesindeki bir restoranda, partililerle de bir araya geldi. Dað, sahayý gezdiklerinde sürekli "su faturasýnýn elektrik faturasýndan fazla geldiðine" dair þikayetler aldýklarýný kaydetti.

Türkiye'nin en pahalý suyunu kullanan þehrin Ýzmir olduðuna iþaret eden Dað, "Reva mý Ýzmirlilere? 1 Nisan itibarýyla inþallah göreve geldiðimizde ilk iþ, su ücret tarifesinde yüzde 50 indirime gitmek. Popülizm yapmýyoruz. Yapamayacaðýmýz iþin sözünü vermeyiz." dedi.

Dað, daha sonra ziyarette bulunduðu esnafla sohbet etti.

Güzelbahçe'de Atatürk Mahallesi'ndeki seçim ofis açýlýþýný gerçekleþtiren Dað, Atatürk Mahalle Muhtarlýðý'nda muhtarlarla da görüþtü.