Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkan Adayý Dað'dan akamete uðratýlan projeyi devam ettirme sözü
ABONE OL

Cumhur Ýttifaký'nýn Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkan adayý Dað, seçim çalýþmalarý kapsamýnda Tire ilçesinde muhtarlar ve sivil toplum kuruluþu temsilcileriyle bir araya geldi.

Öðretmenevinde gerçekleþtirilen toplantýda konuþan Dað, geçmiþ belediyelerin yaptýðý iyi projeleri devam ettireceklerini ifade etti.

Dað, "Mevcut büyükþehir belediyesi veya önceki belediye baþkanlarýnýn iyi yaptýklarý, güzel yaptýklarý her iþi sürdüreceðiz. Bunlardan birisi de Süt Kuzusu Projesi'dir. Biz ayrým gayrým yapmayacaðýz. Bu konuda da çalýþmak isteyen, üretmek isteyen herkesi destekleyeceðiz. Bu projenin akamete uðradýðýnýn farkýndayým ama biz bu projeyi sahiplenip Ýzmir Büyükþehir olarak yeniden canlandýracaðýz." dedi.

Projeleriyle ilgili bilgiler veren Dað, Tire-Belevi yolunun ilk etabýnýn yüzde 90 tamamlandýðýný, kalan kýsým ve diðer iki etabýn da ilerleyen süreçte hýzla bitirileceðini söyledi.

Hamza Dað daha sonra Cumhur Ýttifaký Tire Belediye Baþkan adayý Arif Demirkan, AK Parti Ýlçe Baþkaný Kadir Uðurlu ve MHP Ýlçe Baþkaný Recep Doðru ile salý pazarý esnafýný ziyaret etti ve taleplerini dinledi.

4 EYLÜL STADI ÝÇÝN PROJE SÖZÜ

Tire temaslarý kapsamýnda Cumhur Ýttifaký Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açýlýþýný yapan Dað, burada yaptýðý konuþmada da ilçe merkezindeki 4 Eylül Stadý'nýn yerine millet bahçesi yapmak istediklerini ancak yol alamadýklarýný dile getirdi.

Eski stadýn, altýna iki kat otopark, üstüne yeþil alan, sportif alanlar ve yüzme havuzu yapýlarak deðerlendirilebileceðini aktaran Dað, þunlarý kaydetti:

"Bunu büyükþehir belediyesiyle de yaparýz, Çevre ve Þehircilik Bakanlýðýyla da yaparýz. Ama iþin birebir takibini yapacak, bizimle omuz omuza verecek, kol kola gelecek arkadaþlarýmýz lazým. Burada ayný noktadan bakacaðýmýz insanlar lazým. Ýnþallah o da gerçekleþir ve biz bu iþi hayata geçiririz. Þehrin merkezindeki bu alana güzel bir otopark, üstüne yeþil alan, hem de sportif faaliyetler yapacaðýmýz güzel bir yer yapalým. Ýsmini de Tire Bahçeleri veya Ýzmir Bahçeleri koyarýz."

Toplantýnýn ardýndan Ege Üniversitesinde 9 yýl önce öldürülen üniversite öðrencisi Fýrat Yýlmaz Çakýroðlu'nun ölüm yýl dönümü dolayýsýyla yapýlan lokma hayrýna katýlan Dað, vatandaþlara lokma ikram etti.