Ýzmir Büyükþehir Belediyesi tepki çekti! Merih Demiral'ýn bozkurt iþareti yapan heykeline ret
ABONE OL

Ýzmir Büyükþehir Belediyesi, aðustos ayý olaðan meclis toplantýsýnýn ikinci oturumu, Ýzmir Büyükþehir Belediyesi Baþkaný Cemil Tugay idaresinde gerçekleþtirildi. Toplantýda Ýzmir'de tartýþmalara yol açan EURO 2024'ün son 16 turunda oynanan Avusturya maçýnda yaptýðý 'bozkurt' iþareti nedeniyle 2 maç ceza verilen milli futbolcu Merih Demiral'ýn heykelinin Ýzmir'e dikilip dikilmeyeceðine dair önerge gündeme geldi. Ýzmir Büyükþehir Belediye Meclisi MHP Grup Baþkan Vekili Bahadýr Altýnkeser tarafýndan verilen önerge, ilgili 3 komisyonda oy çokluðu ile reddedildi. Böylece Merih Demiral'in heykelinin Ýzmir'e dikilmemesi yönünde karar alýndý.

'KEMAL BEY'ÝN BOZKURT ÝÞARETÝ YAPTIÐI BÝRÇOK FOTOÐRAFI VAR'

Konuya iliþkin konuþan Ýzmir Büyükþehir Belediye Meclisi MHP Grup Baþkan Vekili Bahadýr Altýnkeser, "Bolu Belediye Baþkaný bu olaydan dolayý Merih Demiral'in heykelini dikeceði sözünü verdi. Ayný þekilde Ankara Büyükþehir Belediyesi'nin MHP Grup Baþkan Vekili'nin benzer önergesi komisyona gitti ve bir sorun olmadý. Ancak Ýzmir, bu konu hakkýndaki tartýþmalar ile Türkiye'nin gündemine oturdu. CHP'li belediyeler, bu önergeye karþý harekete geçiyorsa Ýzmir'de de yaparýz diye düþündüm. Son Genel Baþkanýnýz Kemal Bey'in bozkurt iþareti yaptýðý birçok fotoðrafý var" dedi.

'MANÝPÜLE EDÝLMESÝ SORUN OLDU'

Altýnkeser, "Sorun olan tepkiniz, fevri davranmanýz. Derdim heykelin dikilmesi deðil, müsaade edilip komisyonlar toplansaydý, uygun bulunmadýðýnda da konu kapanýrdý. Ancak sizin, meclis ya da komisyon toplanmadan böyle bir kararý basýna vermeniz benim garibime gitti. Yüzlerce önerge veriliyor, kabul edilip edilmemesi önemli deðil. Bunun manipüle edilmesi sorun oldu" diye konuþtu.

'BU HEYKELÝ DÝKMEK ÝÇÝN YETERLÝ BÝR GEREKÇE BULAMIYORUZ'

Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkaný Cemil Tugay, "Türklerin tarihinde bozkurt simgesinin önemli olduðunu hepimiz biliyoruz. Ancak bu iþaret bir partimize mal olmuþ. Bu hareketi yapan arkadaþýmýz da bir futbolcumuz. Kendisine verilen cezadan biz de rahatsýz olduk ve tepkimizi gösterebiliriz. Ancak heykel dikmek nedir? Dikilen heykel, bozkurt heykeli deðil; bir futbolcu heykeli dikmekten bahsediyoruz. Bozkurt iþareti yapmakta olan bir futbolcu heykelini Ýzmir'e niye dikelim? Ne bozkurt iþaretine bir hakaretimiz var ne de tepki göstermiyor deðiliz. Bana sorarsanýz 'Çok yanlýþ bir ceza' diyebilirim. Dünden beri birçok saçma iftiralara uðradýk. Cevap vermekten utandýðýmýz bazý ifadeler kullanýldý. Bunlarý hak etmiyoruz. Bizler, Atatürk milliyetçisi insanlarýz. Burada bu heykeli dikmek için yeterli bir gerekçe bulamýyoruz" dedi.