Ýzmir Büyükþehir Belediyesi'nden rant uðruna aðaç katliamý
ABONE OL

Ýzmir Büyükþehir Belediyesi, Bornova Erzene Mahallesinde mülkiyeti kendisine ait arazide yer alan aðaçlarý katletti. Bornova'daki aðaç katliamý, Ýzmir Büyükþehir Belediye Meclisi'nin AK Partili Grup Baþkan Vekili Özgür Hýzal'ýn Twitter hesabýndan yaptýðý paylaþýmla ortaya çýktý.

BÜYÜK TEPKÝ ÇEKTÝ

Her fýrsatta çevrecilikten bahseden Soyer'in Bornova'da altýna imza attýðý utanç verici katliam, sosyal medyada büyük tepki çekti. Sabah'ta yer alan habere göre; AK Parti Grup Baþkan Vekili Özgür Hýzal, aðaç katliamý ile ilgili ses getirecek ikinci bir iddia ortaya attý.

"ÝZMÝRLÝNÝN GÖZÜNÜN ÝÇÝNE BAKA BAKA YALAN SÖYLÜYOR"

Sosyal medya hesabýndan aðaç katliamýna sahne olan arazinin tapusunu paylaþan Hýzal, konuya iliþkin çarpýcý açýklamalarda bulundu. "Aðaç katliamýnýn altýndan rant çýktý." diyen Hýzal; Ýzmir Büyükþehir Belediyesi'nin mülkiyeti kendisine ait arsayý ilk önce iþtiraki ÝZBETON'a sattýðýný belirtip þunlarý söyledi: "ÝZBETON da, mülkiyetine geçen arsayý borcuna karþýlýk þirkete iþ yapan bir firmaya kat karþýlýðý sözleþme yaparak devrediyor. Ardýndan da arazi üzerindeki en az 50 yýllýk çam ve zeytin aðaçlar bir bir kesilip katlediliyor. Soyer, Bornova'daki katliam deþifre olunca hedef þaþýrtmak için sosyal medya hesabýndan paylaþým yapýp Buca Metrosunda istasyon inþa alanlarýnda kalan aðaçlarýn sökülerek fidanlýklarda koruma altýn alýndýðýný söylüyor. Bu sayede Bornova'daki asýrlýk aðaç katliamýnýn üstünü örtmeye çalýþýyor. Ayný Soyer, Ýzmirlinin karþýsýna çýktýðýnda ise ne kadar çevreci olduðundan, aðaçlarý ne kadar sevdiðinden bahsedip Ýzmirlinin gözünün içine baka baka yalan söylüyor." dedi.