Ýzmir'de 1 gün iþ býrakan memurlar, CHP Ýl Baþkanlýðý önünde eylem yaptý
ABONE OL

Kültürpark'ta bir araya gelen Tüm Bel-Sen üyeleri, buradaki belediye hizmet binalarýný dolaþarak slogan attý, ardýndan CHP Ýzmir Ýl Baþkanlýðý önüne yürüdü.

CHP Ýl Baþkanlýðý önünde açýklama yapan Tüm Bel-Sen Ýzmir 1 No'lu Þube Baþkaný Cevdet Keleþ, yaklaþýk 1 aydýr devam eden toplu sözleþme görüþmelerinde uzlaþý saðlanamadýðý için iþ býraktýklarýný ve eylemlerine devam ettiklerini söyledi.

Büyükþehir Belediyesi Baþkaný Cemil Tugay'ýn, topu CHP Genel Merkezine attýðýný, onlarýn da "2 yýl boyunca enflasyon oranýnda artýþ olmadan bir toplu sözleþmeyi uygun gördüklerini" belirttiðini aktaran Keleþ, "Buradan diyoruz ki CHP her gün sokaklara, televizyonlara çýkýp 'biz geçinemiyoruz, bu ülkede enflasyon, iþsizlik var, halk yoksullaþýyor' diyor. Ancak bize 2 yýl boyunca sýfýr zam dayatýyor. Kabul etmiyoruz." diye konuþtu.

CHP Genel Baþkaný Özgür Özel'in maaþ zamlarý üzerinden iktidarý eleþtirdiðini ancak kendilerine iki yýl sýfýr zam dayattýðýný savunan Keleþ, "Özgür Bey dünkü açýklamasýnda hükümete yanýt olarak 'küfeyi taþýmaya razýyýz' demiþti. Biz de buraya küfeyle geldik. Siz bu küfenin içindeki yumurtalarý kýrdýnýz. Emekçilerin hakkýndan elinizi çekin." dedi.

Tugay'a çaðrýda bulunan Keleþ, demokratik bir þekilde sözleþme masasýnýn kurulmasýný ve taleplerin orada müzakere edilmesini beklediklerini dile getirdi.

Açýklamanýn ardýndan Keleþ, CHP Ýzmir Ýl Baþkaný Þenol Aslanoðlu ile görüþerek taleplerini iletti.

Grup, daha sonra slogan ve alkýþlarla Büyükþehir Belediyesi baþkanlýk makamýnýn bulunduðu Egemenlik Binasý önüne yürüdü.