Ýzmir'de iþ yerinde patlama! 5 kiþi hayatýný kaybetti
ABONE OL

Ayrancýlar Mahallesi'nde bir lokantada patlama meydana geldi.

Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine saðlýk, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

Sanayi tipi bir tüpün patlamasýnýn ardýndan çýkan yangýn itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Saðlýk ekipleri, 5 kiþinin olay yerinde hayatýný kaybettiðini belirledi. Patlamada 63 kiþinin yaralandýðý öðrenildi. Hastaneye kaldýrýlan yaralýlardan biri müdahaleye raðmen kurtarýlamadý.

Polis ekipleri, patlamanýn yaþandýðý lokanta önünde geniþ güvenlik önlemi aldý.

- ÝZMÝR VALÝSÝ ELBAN OLAY YERÝNDE AÇIKLAMA YAPTI

Olay yerinde incelemede bulunan Ýzmir Valisi Süleyman Elban, gazetecilere yaptýðý açýklamada, "Bugün 14.43 itibarýyla binanýn alt katýnda yer alan þýrdancý dükkanýnda yapýlan tespitlere göre sanayi tipi bir tüpün patlamasý sonucu maalesef 4 vatandaþýmýz hayatýný kaybetti, çok sayýda yaralýmýz da var." dedi.

Yaralýlardan durumu aðýr olanlarýn olduðunu belirten Elban, þöyle konuþtu:

"Kendi imkanlarýyla hastaneye gidenler de olduðu için detaylý sayýyý birazdan vereceðiz. Cadde üzerinde bulunan 11 binadan tüpün patladýðý binada ciddi hasar var. Diðerlerinde ise cephelerde cam kýrýklarý ve çerçevelerde zararlar oluþmuþ durumda. Þimdi bu alanda diðer tespitlerimizi yapýp maðdur olan vatandaþlarýmýzýn hýzlýca ihtiyaçlarýný gidermek için çalýþmalara baþladýk."

Vali Elban, hastaneye saðlýk ekiplerinin götürdüðü yaralý sayýsýnýn 20 olduðunu ancak kendi imkanlarýyla gidenlerin de olduðu için net yaralý sayýnýn daha sonra belli olacaðýný söyledi.

Ýþ yerinde tadilat olup olmadýðýnýn sorulmasý üzerine Elban, tadilat olmadýðýný sözlerine ekledi.

BAKAN TUNÇ ADLÝ SORUÞTURMA BAÞLATILDIÐINI DUYURDU

Adalet Bakaný Yýlmaz Tunç, patlamayla ilgili Torbalý Cumhuriyet Baþsavcýlýðý tarafýndan adli soruþturma baþlatýldýðýný ve 2 Cumhuriyet savcýsýnýn görevlendirildiðini bildirdi.

Bakan Tunç, sosyal medya hesabýndan yaptýðý paylaþýmda, þu ifadeleri kullandý:

"Ýzmir'in Torbalý ilçesindeki bir lokantada meydana gelen patlamayla ilgili Torbalý Cumhuriyet Baþsavcýlýðý tarafýndan adli soruþturma baþlatýlmýþ olup, Torbalý Cumhuriyet Baþsavcýsýnýn koordinesinde 2 Cumhuriyet savcýsý görevlendirilmiþtir. Soruþturma titizlikle sürdürülmektedir."

Tunç, patlamada hayatýný kaybeden vatandaþlara Allah'tan rahmet, yaralýlara ise acil þifalar diledi.

LOKANTANIN SAHÝBÝ GÖZALTINA ALINDI

Alýnan bilgiye göre, Torbalý Cumhuriyet Baþsavcýlýðýnýn yürüttüðü soruþturma kapsamýnda jandarma ekipleri lokanta sahibi G.K'nin Menderes ilçesindeki bir yakýnýnýn evinde olduðunu tespit etti.

Adrese operasyon düzenleyen ekipler, lokanta sahibi G.K'yi gözaltýna aldý.

G.K'nin jandarmadaki sorgusu sürüyor.

Soruþturma kapsamýnda patlamanýn olduðu iþ yerinin biten tüpünü dün deðiþtiren M.K. de jandarma ekiplerince gözaltýna alýnmýþtý.