Ýzmir'de 'çakarlý gasp' operasyonu! 7 sahte polis yakayý ele verdi
ABONE OL

Olay, 21 Eylül'de Bornova'daki Belkahve tüneli çýkýþýnda meydana geldi. Ýki otomobile çakar takýp polis gibi davranan þüpheliler, Manisa ilçesinde gýda daðýtýmý yapan bir kapalý kasa minibüsü takibe baþladý. Tünel çýkýþýnda minibüsü durduran þüpheliler, 'polisiz' diyerek yaptýklarý arama sonrasý sürücüyü darbedip, araçta bulunan 50 bin TL'yi alarak kaçtý. Þüphelilerin ilerleyen günlerde sürücüyü tehdit ederek 200 bin avro istedikleri de belirlendi.

Asayiþ Þube Müdürlüðü Gasp Büro Amirliði koordinesinde, Suç Analiz Merkezi (SAM) Büro Amirliði ve Ýstihbarat Þube Müdürlüðü tarafýndan yapýlan çalýþmalarda, olayý gerçekleþtiren þüphelilerin U.Ö. (26), T.H. (19), B.K. (23), S.Ç. (24), D.P. (19), K.K. (25) ve M.T. (24) olduðu tespit edildi. 11 Ekim'de Manisa'da eþ zamanlý düzenlenen operasyonlarla 7 þüpheli gözaltýna alýndý. Þüphelilerin evlerindeki aramada otomobillerine taktýklarý çakarlar da ele geçirildi. Polisteki iþlemlerinin ardýndan dün adliyeye sevk edilen þüpheliler çýkarýldýklarý mahkeme tarafýndan tutuklandý.

TAKÝP MOBESE KAMERALARINA YANSIDI

Gýda daðýtýmý yapan minibüsün bir akaryakýt istasyonuna girip, çýkmasý ve çakarlý otomobillerle takip edilmeleri MOBESE kameralarýna yansýdý.