Ýzmir'deki helikopter kazasýnda çarpýcý detay! Son anda atlamýþ
ABONE OL

Keler Mahallesi'ndeki orman yangýnýna müdahale sýrasýnda 16 Eylül'de Tahtalý Barajý gölüne düþen helikopterle ilgili ilk müdahaleyi yapan ekipte bulunan Ýzmir Büyükþehir Belediyesi Ýtfaiye Daire Baþkanlýðý Yangýn ve Acil Müdahale Þube Müdür Vekili Aydýn Mutlu, o anlarý AA muhabirine anlattý.

Tahtalý Barajý'ndaki güvenlik görevlilerinin gece saatlerinde yangýn söndürme helikopterlerinin su aldýðý bölgeden yüksek bir ses duyduklarýný ihbar etmelerinin ardýndan bir helikopterle irtibatýn kesildiðini aktaran Mutlu, botla açýldýklarý gölde projektörleri yakarak sesin geldiði bölgede arama yaptýklarýný söyledi.

Bu sýrada kýyýya yakýn bir bölgede inleme sesi duyduklarýný ifade eden Mutlu, "O tarafa yöneldik. Yardýmcý pilot olduðunu sonradan öðrendiðimiz arkadaþýn yaralý þekilde kýyýda bir taþa tutunduðunu gördük. Yanýna yaklaþtýk. Kendisiyle konuþmaya baþladýk. Az çok Türkçe biliyordu. Dediklerimizi anlýyordu. Kendisinin helikopter düþerken atladýðýný, diðer arkadaþlarýnýn helikopterin içinde kaldýðýný söyledi. Kaç kiþi olduðunu sorduk. Kendisiyle birlikte helikopterde 4 kiþinin olduðunu söyledi. Ýlk yardým yaptýk. Bir kiþinin hayatýný kurtarmak dahi bizim için çok önemliydi. Belki geç kalsaydýk þok geçirebilirdi. Ama bilinci yerindeydi ve üþüyordu. Biraz daha geç ulaþsaydýk hayatýný kaybedebilirdi. Bir an önce ulaþýp saðlýk ekiplerine teslim ettiðimiz için mutluyuz."

Mutlu, Kýrgýz pilotun baþ ve bel kýsmýnda yaralarýn olduðunu belirlediklerini, saðlýk ekiplerine haber verdikten sonra, botta bulunan Ýzmir Ýtfaiyesinde görevli bir paramedik personeli yaralý pilotun yanýnda býraktýklarýný anlattý.

Helikopterdeki diðer görevlilere ulaþmak için bölgede arama çalýþmalarý yaptýklarýný dile getiren Mutlu, "Çevreyi komple taradýk. Ama maalesef helikopter parçalarý su yüzeyine çýkmýþtý. Baþka birine rastlayamadýk. Dalgýç ekipler geldikten sonra barajýn dip kýsmýnda tarama yapýldý. Helikopterin 12-13 metre suyun altýnda olduðunu öðrendik." dedi.

Ýlk müdahaleyi yapan ekipte görev alan ÝZSU Güney Su Arýtma Þube Müdürü Serhat Ural da gece karanlýðýnda geniþ bir göl havzasýnda Ýsabekov Erkinbek'e bilinci açýk þekilde ulaþmalarýnýn büyük bir þans olduðunu, bir hayat kurtardýklarý için mutlu olduklarýný ancak diðer mürettebat için bir þey yapamamanýn üzüntüsünü yaþadýklarýný anlattý.

- KAZA

Keler Mahallesi'ndeki ormanlýk alanda çýkan yangýna müdahale eden gece görüþe sahip helikopterle 16 Eylül'de saat 23.53'te irtibat kesilmiþ, baraj gölüne düþen helikopterdeki Kýrgýz uyruklu ikinci pilot Ýsabekov Erkinbek yaralý olarak bulunmuþ, 3 mürettebatýn cansýz bedenine ulaþýlmýþtý.