Ýzmirlilere müjde üstüne müjde! Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkan Adayý Dað: Projelerimizi 11 baþlýkta topladýk
ABONE OL

AK Parti'nin Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkan Adayý Hamza Dað, 'Eþsiz Ýzmir Vizyon Lansmaný' adýyla, seçimi kazanmasý halinde yapacaklarý projeleri kamuoyuyla paylaþtý. Hamza Dað, bir otelde düzenlenen lansman toplantýsýnda projelerini 11 baþlýk altýnda topladý.

Bu proje baþlýklarý þöyle;

Ulaþýlabilir Ýzmir, sosyal belediyeciliði ile eþsiz Ýzmir, çevre altyapýsýyla eþsiz Ýzmir, dönüþümüyle eþsiz Ýzmir, turizmiyle eþsiz Ýzmir, eðitim ve istihdamýyla eþsiz Ýzmir, akýllý þehircilik, saðlýk altyapýsýyla eþsiz Ýzmir, tarýmýyla eþsiz Ýzmir, spor altyapýsýyla eþsiz Ýzmir, kültürüyle eþsiz Ýzmir.

Dað'ýn Ýzmir'e dair projeleri, animasyon gösterimi eþliðinde sunuldu. Animasyon gösterimi katýlýmcýlardan büyük beðeni topladý.

Düzenlenen programda projelerine dair bilgiler aktaran Dað, "Bugün hep birlikte; Ýzmir'i konuþacaðýz, Ýzmir'in geleceðini konuþacaðýz, çözümü konuþacaðýz, umudu konuþacaðýz. Ýzmir için, sadece Ýzmir'in mutlu yarýnlarý için yeni bir hikâyeyi hep birlikte yazacaðýz. Önceden olduðu gibi bugün de Ýzmir için sadece çözümlere odaklandým. Þimdi diyoruz ki; gelin, hep birlikte Ýzmir'imizi dünyanýn gözbebeði yapalým" dedi.

'ÝZMÝR KÖRFEZ GEÇÝÞÝ PROJESÝ

'Ýzmir Körfez Geçiþi' projesinin Ýzmir'in geleceðine yön verecek, Ýzmir Körfezini bir uçtan bir uca en kýsa þekilde birleþtirecek bir proje olduðunu söyleyen Hamza Dað, "Ýzmir Körfez Geçiþi, Ýzmir'in iki yakasý birbirine baðlayan bir köprü ve tüp geçit projesidir. Körfezin iki yakasýný birbirine daha da yakýnlaþtýracak bu proje, þehrimizin ulaþým aðýný köklü bir þekilde dönüþtürecektir. Bu proje; 12,6 kilometre, gidiþ geliþ 3 þeritli yol, 6,9 kilometresi deniz geçiþi olmak üzere 4 bin 175 metre körfez deniz köprüsü ve yapay ada içerecektir. Projeyle birlikte yapýlacak raylý sistem, her iki yakadaki raylý sistemlere entegre edilecek" diye konuþtu.

ÝZMÝR'E ÇEVRE YOLU PROJESÝ

Çevreyolu projesine dair bilgiler aktaran Dað, "Ýzmir'imizin en can alýcý sorunlarýndan biri olan trafik meselesine köklü bir çözüm getirecek olan Ýzmir'e yeni çevre yolu projesini hayata geçireceðiz. Yeni çevre yolunun devreye girmesiyle; Menemen-Bayraklý arasý trafikte kalma süresi 10 dakikaya, Menemen-Buca arasý ise 20 dakikaya inecek. Bu, her bir Ýzmirli için deðerli zamanýný, aileleri ve sevdikleriyle geçirilebileceði anlamýna geliyor. Yeni çevre yolunu þehir merkezine baðlayacak 9 önemli baðlantý yolu yapacaðýz. Bu baðlantý yollarý þunlar olacak; Koyundere, Harmandalý-Ulucak, Harmandalý-Çiðli, Örnekköy mezarlýk bölgesi, Doðançay, þehir hastanesi, Manisa yolu, Ambarlar bölgesi Ýzmir-Ýstanbul otoyolu baðlantýsý, Buca-Çeþme otoyol ayrýmý. Bu baðlantý yollarý sayesinde, Ýzmir'in trafik akýþý daha da rahatlayacak, þehir içi ulaþýmýn yaný sýra, þehirlerarasý ulaþým da hýzlanacak" dedi.

"KARABAÐLAR-GAZÝEMÝR METROSU ÇALIÞMALARINA BAÞLAYACAÐIZ"

Karþýyaka ve Konak tramvay hatlarýný birleþtirerek, hafif raylý sistem aðýný bütünleþtireceklerini belirten Dað, "Yapýmý devam eden Buca Metrosunu tamamlayacaðýz. Halkapýnar-Otogar ÝZBAN hattýný hayata geçirerek havalimaný ile otogar arasýnda kesintisiz raylý ulaþýmý saðlayacaðýz. Buca Metrosunu tamamlama çalýþmasýný devam ederken, Karabaðlar-Gaziemir Metrosu çalýþmalarýna baþlayacaðýz. ÝZBAN'a yeni rota olarak Bergama-Kýnýk hattýnýn eklenmesiyle Ýzmir'in ulaþýmýný; modern, hýzlý ve çevreci bir yapýya kavuþturacaðýz. ÝZBAN'a 4 durak ekleyeceðiz. Yerli ve milli tren setlerimizle ÝZBAN'ý 9 vagona çýkartarak, burada yaþanan izdihamlarý da bitireceðiz. 30 yeni tren seti alarak, istasyonlardaki 24 dakikalýk bekleme süresini 12 dakikaya, 12 dakikalýk bekleme süresini ise 6 dakikaya indirerek hemþehrilerimize zamandan yarý yarýya tasarruf ettireceðiz" þeklinde aktardý.

"KANALÝZASYONLARDAN ÇIKAN ATIK SU ARITILMADAN KÖRFEZE SALINIYOR"

Ýzmir'in sadece kötü kokudan arýnmasý için deðil, körfezin yeniden hayata dönmesi için olmazsa olmaz projenin Çiðli Atýk Su Arýtma Tesisinin modernizasyonu ve kapasitesinin arttýrýlmasý olduðunu ifade eden Dað, "Kanalizasyonlardan çýkan atýk su arýtýlmadan körfeze salýnýyor, Ýzmir Körfezinin bugünü ve geleceði yok ediliyor. Þuanda körfezin dibinde 2,5 metreyi aþkýn balçýk olduðu açýkça görülmektedir. Bu durum artýk öyle bir noktaya gelmiþtir ki, körfeze salýnan bu atýk suyun taþýdýðý aðýr metaller ve kimyasallar sebebiyle deniz canlýlarýnýn bölgede yaþamý neredeyse bitme noktasýna gelmiþtir. 4. fazýn yapým sürecini ivedilikle tamamlayacaðýz" cümlelerine yer verdi.

YEÞÝLDERE PROJESÝ: "EXPO PLANI ÝPTAL EDÝLÝP BAÞKA BÝR ALANA TAÞINACAKTIR"

Yeþildere yolu için yapacaklarý projeye de deðinen Hamza Dað, "Ýzmir'e gelen herkesin dikkatini çeken en önemli kent görüntülerinden birisini Yeþildere yoludur. Yolun saðýndaki ve solundaki eskimiþ ve düzensiz yapý stoku ciddi anlamda risk içermektedir. Burada yaþayan vatandaþlarýmýzýn bu bölgenin EXPO alaný ilan edilmesinden rahatsýz olduðunu biliyoruz. Burada yapýlan EXPO planý iptal edilip, baþka bir alana taþýnacaktýr. Yol kenarýndaki derenin sað ve sol tarafýnýn etkinlik alaný olarak planlanmasý ile bölgenin yeþil oranýný artýrmayý hedefliyoruz. Burada yolun kenarlarýndan yukarýdaki mahallelere doðru 'yerinde yeni yaþam' düþüncesiyle büyükþehir belediyesi garantörlüðünde konut stokunun yenileyeceðiz" þeklinde konuþtu.

"GENÇLERÝMÝZÝ TEKNOLOJÝNÝN ÖNCÜLERÝ YAPMAYI HEDEFLÝYORUZ"

Ýzmir Büyükþehir Belediyesi olarak, eðitim ve istihdam altyapýsýný güçlendireceklerini, gençlerin dünya sahnesinde rekabet edebilirliðini artýracak projeleri hayata geçireceklerini söyleyen Dað, þu ifadeleri kullandý:

"Oyun ve animasyon teknolojileri, yazýlým geliþtirme ve giriþimcilik merkezleriyle gençlerimizi teknolojinin öncüleri yapmayý hedefliyoruz. Ýzmir'in yenilikçi gençlerine oyun ve animasyon dünyasýnýn kapýlarýný aralayacak bu merkezde, hayallerini kodlarla birleþtirme fýrsatýný vereceðiz. Burada, gençlerimiz kendi oyunlarýný tasarlarken, ayný zamanda global bir kariyere ilk adýmlarýný atacak."

"VAHÞÝ ÇÖP DEPOLAMAYA SON VERECEÐÝZ"

Atýklarýn doðru þekilde yönetilmesiyle çevreyi koruyacaklarýný, vatandaþlarý atýk ayrýþtýrma konusunda teþvik ederek, geri dönüþümde fark oluþturan aileleri ödüllendireceðini ifade eden Dað, "Böylece, Ýzmir'imizde geri dönüþüm bir yaþam biçimi haline gelecek. Ýzmir'imizin ana gündemlerinden birinin de Harmandalý çöp depolama alaný olduðunu biliyoruz. Öncelikle Harmandalý'ný rehabilite ederek, vahþi çöp depolamaya son vereceðiz. Bunun yanýnda görev süremizde; üniversitelerimizle, bilim insanlarýmýzla, hemþehrilerimizle titiz bir çalýþma yaparak yeni alanlar konusunda çalýþma yapacaðýz. Þehrimizin hiçbir yerinde çöp vahþi depolama þeklinde yapýlmayacak. Modern katý atýk yönetim projelerini hayata geçireceðiz" cümlelerine yer verdi.

"DOÐAL GAZIN ULAÞMADIÐI HÝÇBÝR MAHALLE KALMAYACAK"

Dað, þehir genelinde doðal gaz altyapýsýný geniþleterek, her mahalleye temiz ve verimli enerji saðlayacaklarýný belirterek, "Özellikle; Konak, Karabaðlar, Bayraklý gibi ilçelerimizdeki doðal gaz altyapý çalýþmalarýnýn önündeki engelleri hýzlýca kaldýracaðýz. Bu sayede, Ýzmir'imizde hava kirliliðini azaltýrken, enerji verimliliðimizi artýracaðýz; ayrýca bu þu müjdeyi de vermek istiyorum; sokaðýna doðal gaz gelip de evine doðal gaz baðlatamamýþ, Sosyal Ýzmirim Kart sahibi vatandaþlarýmýzýn doðal gaz tesisatlarýnýn yapýlmasýný saðlayacaðýz" ifadelerini aktardý.

"SU ÜCRET TARÝFESÝNDE YÜZDE 50 ÝNDÝRÝME GÝDECEÐÝZ"

Ýzmir'de Türkiye'nin en pahalý suyunun kullanýldýðýný ifade eden Dað, þunlarý kaydetti:

"Çýkýþ noktasýndan varýþ noktasýna yüzde 30'lara yakýn yeraltýnda bir kaybýn olduðu bilinmektedir. Bunun Ýzmirlilere bedeli her yýl 1.5 milyar liradýr. Altyapýnýn hýzlýca yenilenmesini gerçekleþtireceðiz. Daha önce de ifade ettiðimiz gibi göreve geldiðimizde, 1 Nisan itibariyle su ücret tarifesinde yüzde 50 indirime gideceðiz."

Dað ayrýca, kentte daha önce kullanýlan ve kaldýrýlan 90 dakika ücretsiz uygulamasýný da tekrar hayata geçireceklerini ifade etti.

Programa ayrýca; AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýlarý Erkan Kandemir ve Fatih Þahin, AK Parti Gençlik Kollarý Genel Baþkaný ve Ýzmir Milletvekili Eyyüp Kadir Ýnan, AK Parti Ýzmir Milletvekilleri; Mehmet Kasapoðlu, Mahmut Atilla Kaya, Yaþar Kýrkpýnar, Ceyda Bölünmez Çankýrý, Þebnem Bursalý, Mehmet Ali Çelebi, AK Parti Ýzmir Ýl Baþkaný Bilal Saygýlý, MHP Ýzmir Ýl Baþkaný Veysel Þahin, Ýzmir Ticaret Odasý (ÝZTO) Baþkaný Mahmut Özgener, Ege Bölgesi Sanayi Odasý (EBSO) Baþkaný Ender Yorgancýlar ve Ýzmir Ticaret Borsasý (ÝTB) Baþkaný Iþýnsu Kestelli de katýldý.