Jonghyun kimdir, neden öldü? SHINee yýldýzý Kim Jonghyun intihar etti
ABONE OL

Jonghyun kimdir? Güney Kore’nin ünlü pop yýldýzý Kim Jonghyun evinde ölü bulundu ve intihar etti. Ünlü yýldýzýn ölümü Güney Kore’yi þoka sokarken, Türkiye’deki hayranlarý da büyük üzüntü duydu. K-pop grubu SHINee’nin yýldýzý Kim Jong-hyun ya da bilinen adýyla Jonghyun, yapýlan ilk açýklamalara göre evinde intihar etmiþ olarak bulundu. Jonghyun, henüz 27 yaþýndaydý ve ülkesinde bir hayli geniþ hayran kitlesine sahipti.

JONGHYUN KÝMDÝR?

Jonghyun’un grubu SHINee, 2017 Nisan’da beþinci albümlerini çýkarmýþ ve yeni albüm turuna çýkmýþtý.

SHINee, 2008 yýlýnda kurulan Güney Koreli bir erkek K-pop grubu. Korece ve Japonca albümler çýkaran SHINee, ülkesini kasýp kavuran bir þöhrete sahip. SHINee, sahne þovlarý ve danslarýyla ilgi gördüðü kadar moda ikonu olarak da kabul ediliyor. Boðazlý spor ayakkabýlarý, dar kot pantolonlarý, renkli kazaklarýyla bir akým yaratmayý baþardý.

Jonghyun, grubun yýldýzýydý, vokalistiydi. Büyük bir hayran kitlesine sahip olan Jonghyun, 8 Nisan 1990 yýlýnda Seul’de doðmuþtu. Jonghyun’un müzik dýþýnda, bir de kitabý yer alýyor. Kendi þarkýlarýnýn hikayelerini anlattýðý kitabýn adý Skeleton Flower.

SHINee adlý grubun ana vokalisti, MBC Blue Night Radio sunucusu, dansçý, þarký sözü yazarý, besteci ve model kimlikleriyle tanýnan Kim Jonghyun, 8 Nisan 1990’da doðdu. Doðduðu kent olan Seul'de büyüdü. 2005'te S.M. Casting System'de keþfedildi. SHINee ile çýkýþ yapmadan önce Zhang Liyin ile onun ilk Çince albümü "I Will" için "Wrongly Given Love" (交错的爱) þarkýsýnda düet yaptý. 12 Ocak 2015 tarihinde ilk solo albümü Base yayýnlandý.[2] Ayný yýl içinde ikinci solo albümü 'Story Op.1' da yayýnlandý ve ilk solo konseri olan 'The Story By Jonghyun'u gerçekleþtirdi. Þarkýcý ayný zamanda kendi yazdýðý, bestelediði þarkýlarýn hikayelerini konu alan 'Skeleton Flower' adýnda bir kitap yayýmladý. Tüm bunlarý yaparken grubu SHINee'yle birlikte promosyonlarýna devam etti.

Jonghyun+kimdir?+SHINee+y%C4%B1ld%C4%B1z%C4%B1+Kim+Jonghyun+%C3%B6ld%C3%BC

JONGHYUN NEDEN ÝNTÝHAR ETTÝ?

K-pop grubu SHINee’nin yýldýzý Kim Jong-hyun ya da bilinen adýyla Jonghyun, yapýlan ilk açýklamalara göre evinde intihar etmiþ olarak bulundu. Jonghyun, henüz 27 yaþýndaydý ve ülkesinde bir hayli geniþ hayran kitlesine sahipti.

Yerel basýnda, kýz kardeþine ölmeden önce mesaj gönderdiði belirtildi. Jonghyun’un, kardeþine yolladýðý mesajda, "Çok zor oldu. Lütfen gitmeme izin ver. Herkese zor zamanlardan geçtiðimi anlat. Bu benim son vedam." sözleri yer alýyordu.

Gangnam polis güçlerine göre, 18 Aralýk 2017’de saat 21.42’de, Jonghyun’un kýz kardeþi yetkilileri arayýp uyardý.

Jonghyun’un hayranlarýnýn cephesinde hüzün dolu bir atmosfer hakim. Ünlü yýldýzýn hayranlarý kelimenin tam anlamýyla yasta ve sosyal medyada üzgün mesajlarýný paylaþýyorlar.