Kablo sektörünün lideri HES Kablo ve Erciyes Çelik Halat satýþa çýkýyor!
ABONE OL

Tasarruf Mevduatý Sigorta Fonu, Hazine mülkiyetinde bulunan %100 oranýndaki HES Hacýlar Elektrik Sanayi ve Ticaret Anonim Þirketi paylarý ile Erciyes Çelik Halat Tel Sanayi ve Ticaret Anonim Þirketinin, Boyçelik Metal Sanayi ve Ticaret Anonim Þirketi (%25) ve Hazine (%2,49) mülkiyetindeki %27,49 oranýndaki paylarýný,(Erciyes Çelik Halat Tel Sanayi ve Ticaret Anonim Þirketinin %72 oranýndaki payý HES Hacýlar Elektrik Sanayi ve Ticaret Anonim Þirketine aittir.) kapalý teklif isteme ve açýk artýrma yöntemlerinin birlikte uygulanmasý suretiyle "Þartname"de belirtilen kayýt ve þartlarla satýþa sundu.

Hes Kablo'nun 2016 yýlýnda FETÖ/PDY soruþturmasý kapsamýnda yönetimi kayyýma devredilmiþ ve Aðýr Ceza Mahkemesi'nin vermiþ olduðu müsadere kararýnýn Yargýtay tarafýndan da onanmasýyla mülkiyeti Hazine'ye intikal etmiþti.

Dünyanýn önde gelen baðýmsýz deðerleme þirketi tarafýndan hazýrlanan rapora göre Hes Kablo ve Erciyes Çelik Halat'ýn muhammen bedeli 22.000.000.000,00 TL (YirmiikimilyarTürkLirasý) olarak belirlendi. Ýhale þartnamesi, satýþ ilanýnda belirtilen koþullar saðlandýktan sonra 'TMSF Ýþtirakler ve Gayrimenkuller Daire Baþkanlýðý, Büyükdere Cad. No:143 Esentepe 34394 Þiþli/Ýstanbul' adresinden alýnabilecek.

Yatýrýmcýlar teklif vermeden önce satýþ ilanýnda belirtilen koþullarý saðladýklarý takdirde 16 Temmuz 2024 ve 23 Aðustos 2024 tarihleri arasýnda Hes Kablo ve Erciyes Çelik Halat tesislerini gezebilecek ve þirketlere iliþkin detaylý bilgilere eriþim imkâný bulacak.

Yatýrýmcýlarýn, ihale þartnamesi kapsamýnda hazýrladýklarý kapalý teklif zarflarýný, en son 26 Aðustos 2024 saat 16:30'a kadar 'TMSF Ýþtirakler ve Gayrimenkuller Daire Baþkanlýðý, Büyükdere Cad. No:143 Esentepe 34394 Þiþli/Ýstanbul" adresine elden teslim etmeleri gerekiyor. Kapalý zarf ile verilen teklifler 28 Aðustos 2024 saat 10:00'da TMSF Genel Merkezi'nde teklif veren yatýrýmcýlar ve yatýrýmcýlarýn yasal temsilcileri huzurunda açýlarak Ýhale Komisyonu tarafýndan deðerlendirilecek ve açýk artýrmaya geçilecektir.

  • Hes Kablo
  • Erciyes Çelik Halat
  • Satýþ Ýhalesi