Kaçan kurbanlýðý yakalamak isterken hayatýný kaybetmiþti... Kahreden gerçek ortaya çýktý
ABONE OL

Kýrýkkale Üniversitesi Týp Fakültesi 2'nci sýnýf öðrencisi olan Onur Eker, Kurban Bayramý'nýn 1'inci günü, Pursaklar ilçesinde dedesi Zühtü Erdoðan'ýn daðlýk alana kaçan kurbanlýðýný yakalamak için peþinden gidince kayboldu. Bayramýn 3'üncü günü akþam saatlerinde kaybolduðu yerden yaklaþýk 12 kilometre uzaklýkta dere yataðýnýn kenarýnda Onur Eker'in cansýz bedenine ulaþýldý. Eker'in cesedini, arama çalýþmalarýna gönüllü olarak katýlan bir genç buldu. Onur Eker'in cenazesi Ankara Adli Týp Kurumu'nda yapýlan otopsinin ardýndan Karyýþaka Mezarlýðý'nda gözyaþlarý arasýnda topraða verildi.

SON GÖRÜNTÜSÜ KURBANLIK KESERKEN

Onur Eker'in kaçan kurbanlýktan önce komþularýna ait 3 kurbanlýðýn kesimi sýrasýnda çekilen son görüntüsü ortaya çýktý. Onur Eker'in, görüntüde kurbanlak kesilirken dedesine yardým ettiði görüldü. Görüntüde Zühtü Erdoðan kurbanlýk koyunu keserken, torunu Onur Eker'in de hayvaný tutmasý yer aldý. Eker'in, kaybolduktan sonra Çalseki köyü mevkisinde görüldüðü ve o bölgedeki evin güvenlik kamerasýna yansýdýðý yönünde basýnda yer alan görüntünün ise ona ait olmadýðý ortaya çýktý. Görüntüdeki kiþinin Onur Eker'i arama çalýþmalarýna katýlan bir gence ait olduðu tespit edildi.

'O RESÝM YANILTTI'

DHA'ya konuþan Onur Eker'in dedesi Zühtü Erdoðan da güvenlik kamerasýna yansýyan kiþinin torunu olmadýðýný belirtti. Erdoðan, "Ýlk gün aramaya baþladýðýmýz yerden devam etseydik Onur'un cenazesinin bulunduðu yere giderdik. Çünkü önümüzde 3 kilometre ilerideymiþ. Ancak 10 kilometre sað tarafta 'Çalseki köyünün giriþinde çoban görmüþ' dediler. Oraya gittik. Orada kamera var. Emniyet tarafýndan incelendi. Yürüyen bir çocuk çýktý. Çocuk arkadan Onur'a benziyor. Onun da saçlarý uzun, elinde bir sopayla yürüyor. 'Herhalde bu' dedik. Aklý baþýnda olmayan bir yürüyüþtü. O resim yanýlttý. O resim niye çýktý? Baþka birisinin oðluymuþ. Bu da bir duvar. O çocuk orada 2 gün oyaladý bizi. Sonradan kaybolduðu yerin devamýnda bulundu" diye konuþtu.

'KÖPEKLERDEN KORKMUÞ OLABÝLÝR'

Zühtü Erdoðan, Onur'un cenazesini kaybolduðu yerden 12 kilometre uzaklýkta bulduklarýný ve bölgedeki köpeklerden korktuðunu tahmin ettiklerini söyledi. Erdoðan, "12 kilometre güneþin altýnda giden bir çocuk. Ýlk köpeklerden korkmasýndan dolayý tahminimize göre bir sersemleme var. Ýlk gördüðüm zaman cenazesini 'herhalde öldürüp atmýþlar' dedim. Kurbaný keserken cüzdanýný eve býrakmýþtý. 50 metre ötesinde bir ev var. O bölgede domuz çok olurmuþ. Ýyi ki domuzlara rastlamamýþ. Domuzlar yeseydi biz ne yapardýk? Þimdi bizi teselli eden cenazesi bulundu. Götürdük mezarýmýz var. Köpeklerin Onur'a ilk havladýðý yere saat 17.00 sýralarýnda gittim. 'Buraya gelmez, burada ne iþi var' deyip arabadan inmedim. Geri döndüm geldim. Orada inip o eve sorsam oradaki kadýn görmüþ onu" ifadelerini kullandý.

'ÇOK SAÐLIKLI BÝR ÇOCUKTU'

Zühtü Erdoðan, torununun hiçbir rahatsýzlýðý olmadýðýný dile getirerdek, "Çok saðlýklý bir çocuktu. Lise döneminde futbol oynuyordu. Hareketli bir çocuktu. Biz Onur'un yanýnda 'üzülür' diye sesli konuþmazdýk. Ailede kimsenin birbiriyle sýkýntý yaþamasýný istemezdi. Pandemi döneminde bir diþçinin yanýnda çalýþmaya baþlamýþtý. Bana 'Büyükbaba diþçide çalýþýyorum. Buralarý süpürüyorum, çay dolduruyorum her þeyi yapýyorum' dedi. O kaçan kurban benim kurbanýmdý. O gün 3 kurban kestik, son kurbaný kesecektik. O gün içeriye girdi espriyle 'hazýr mý her þey kestiniz mi kurbanlarý?' dedi. Çok espriliydi. Ufku geniþ, saygýlý beyefendi bir çocuktu. Yaþýndan çok büyük olgunluktaydý. Onur'un bu ülkeye çok faydalý bir kiþi olacaðýný hissediyordum, nasip olmadý" dedi.

Öte yandan ilk incelemede Onur Eker'in vücudunda delici, kesici, ateþli silahlý yara izine rastlanýlmadýðý belirtildi. Onur'u kesin ölüm nedeni Adli Týp Kurumu raporuyla ortaya çýkacak.

Kaçan kurbanlýðýn peþinden gidip ölü bulunan Onur Alp Eker'in ön otopsi raporu ortaya çýktý