Kaçan kurbanlýðýn peþinden gidip ölü bulunan Onur Alp Eker'in ön otopsi raporu ortaya çýktý
ABONE OL

Ankara'da kaçan kurbanlýk koyunu yakalamak isterken kaybolan ve arama çalýþmalarý devam ederken kurumuþ bir dere yataðýnýn kenarýnda cansýz bedenine ulaþýlan 20 yaþýndaki týp fakültesi öðrencisi Onur Eker'in ölümüyle ilgili ön otopsi raporuna ulaþýldý.

Cumhuriyet Savcýsý eþliðinde yapýlan ön otopsi sonucunda Onur'un vücudunda delici, kesici, ateþli silahlý hiçbir yara izine rastlanýlmadý.

Yapýlan tespitlerde, Eker'in öldüðü bölgenin yaklaþýk 150 metre ilerisinde çardak ve arý kovanlarýnýn bulunduðu belirlendi. Yapýlan ön otopsisinde vücudunda çok sayýda arý iðnesi izine rastlandý.

Sabah'ta yer alan habere göre, Onur'un ölümünün arý sokmasýndan ya da beyin kanamasýna baðlý olduðu öngörülüyor. Kesin ölüm sebebi Adli Týp Kurumu tarafýndan hazýrlanan raporla netlik kazanacak.

NE OLMUÞTU?

Onur Eker ve dedesi, bayramýn birinci günü öðle saatlerinde kurbanlýk koyunu kesmek için ahýrdan çýkardý. Bu sýrada kurbanlýk koyun daðlýk alana doðru kaçtý. Onur ve dedesi, koyunun peþinden gitti. Dede Zühtü Erdoðan, geri dönerek kamyonetini alýp koyunun önüne geçmek için farklý bir yoldan gitti.

Onur Eker ise, daðlýk alanda koyunla birlikte kayboldu. Erdoðan'ýn yakýnlarýyla yaptýðý aramadan sonuç alýnamayýnca polis ve jandarmaya haber verildi. Arama - kurtarma ekipleri, bayramýn ilk günü saat 15.00'ten itibaren arama faaliyeti baþlattý.

Gece geç saatlere kadar süren aramalarda, kaybolan Onur Eker bulunamadý. Bayramýn ikinci günü sabahýn erken saatlerinde yeniden arama çalýþmasý baþlatýlýrken, havadan helikopter destekli yapýlan çalýþmalarda termal kamera ve drone kullanýldý. Yaklaþýk 100 kiþilik bir ekip tarafýndan gerçekleþtirilen arama faaliyetine raðmen Onur'un izine rastlanýlmadý.

Bayramýn üçüncü gününde de 100'ün üzerinde personelden oluþan arama kurtarma ekibi faaliyetlerini sürdürdü. Eker'in telefonunun þarjý bitmeden önce son sinyal verdiði noktadan itibaren baþlanýlan aramalar Sirkeli Mahallesi çevresinde devam etti.

Ekipler 3 günün toplamýnda helikopterle yapýlan taramalar dahil yaklaþýk 50 kilometrekarelik alan içerisinde arama faaliyetlerine devam ederken, akþam saatlerinde kurumuþ bir dere yataðýnýn kenarýnda Eker'in cansýz bedenine ulaþýldý.

Eker'in kaybolduðu bayramýn birinci günü mahallede bulunan camiden kayýp anonsu yapýldýðý ve mahalleden gönüllülerinde aramalara dahil olduðu öðrenildi. Eker'in cansýz bedenine ilk olarak, arama faaliyetlerine gönüllü katýlan 16 yaþýndaki bir genç ulaþtý.

Eker'in cansýz bedenine etrafa yayýlan kokuyu takip ederek ulaþan genç, daha sonra babasýna haber verdi. Olay yerine jandarma, polis ve arama kurtarma ekiplerinin gelmesiyle yerde yüzüstü yatan cansýz bedenin Onur Eker'e ait olabileceði deðerlendirildi. Teþhis için dede Zühtü Erdoðan, Onur Eker'in cansýz bedeninin bulunduðu alana getirilirken Erdoðan gördükleri karþýsýnda göz yaþlarýna hakim olamadý.

Adli Týp Kurumu'nda yapýlan otopsi sonrasýnda Eker'in cenazesi Ahmet Efendi Camiinde kýlýnan namazýn ardýndan Karþýyaka Mezarlýðýna defnedildi.