Kadın çorabına sardıkları altını define diye sattılar
ABONE OL

DOĞUBEYAZIT senaristleri bile kıskandıracak dolandırıcılık yöntemini konuşuyor. Hikayetin mağduru ise saymakla bitmiyor. İddialara göre 14 kişilik bir çete, geçtiğimiz yıl tarihi İshakpaşa Sarayı ve Ağrı Dağı’nı ziyarete gelen yüzlerce turistle temasa geçti. Turistlere “Tarihi define bulduk. Gelin size yarı fiyatına satalım” diyen çete, onlarca turisti bu şekilde ikna etti. Çete bir ev tutarak defineyi almaya gelen kişilere, “Yanınızda mutlaka para ile gelin” dedi.

Çanta dolusu parayla geldiler

Çantalar dolusu parayla verilen adrese gelen kişilere altınlar ince ten rengi çorap içinde sergilendi. Bir çift ince çorabın içine gerçek altınları koyan çete, alıcıların bu altınlara dokunmasına ve incelemesine izin vermedi. İkna olan alıcıların sahte altınları fark etmemeleri için de sahteler iç içe geçirilmiş iki çift ince çoraplara konuldu. Böylece sahte olduklarının bakılınca hemen anlaşılmasının önüne geçildi. Altınların gerçek olduğuna ikna olan alıcılar, çorap çorap altını torbalara doldurup, yüz binlerce doları da çeteye ödedi.

Arkadaşlarını da dolandırdılar

Çetenin bir başka yöntemi de defineden çıkan altınları almaya geldiğini sanan kişilere silah çekerek, paralarını alıp kaçmaları olarak belirlendi. Yine çetenin, güven telkin ettikleri birçok kişiyi de dolandırdığı ortaya çıktı. Örneğin çete üyelerinden bazılarının maddi durumu iyi olan askerlik arkadaşlarına “Define bulduk, yarı fiyatına size satalım” diyerek, pek çok kişiyi dolandırdıkları kaydedildi. Bu şekilde milyonlarca para kaldıran çetenin başta arazi, ev, iş yeri ve araba aldıkları belirlendi. Çete üyelerinin haksız yere elde ettiği kazançtan sağladıkları mallara el konulacağı belirtildi.

Polis çeteyi aylarca teknik takibe aldı

Yerli ve yabancı turistleri  “Tarihi altın definesi bulduk” diyerek sahte altınla dolandıran çete çökertmek için çalışma başlatan polis, aylarca teknik ve fiziki takip yaptı. Titiz bir çalışma sonunda Doğubayazıt Emniyet Müdürlüğü ekipleri çeteye darbe vurdu. Vurguncu 14 kişi yakalanarak yargı önüne çıkarıldı.